Mama părintelui Pimen de la Muntele Athos a plecat la cele sfinte în ziua de Paște: „S-a rugat tot timpul”

Părintele Pimen de la Muntele Athos a făcut dezvăluiri emoționante despre moartea mamei sale. Duhovnicul își amintește cu drag de cea care i-a dat viață.
Alina Costache
05 mai 2024, 20:52
Mama părintelui Pimen de la Muntele Athos a plecat la cele sfinte în ziua de Paște: „S-a rugat tot timpul”
Părintele Pimen și-a pierdut mama în ziua de Paște

Părintele Pimen de la Muntele Athos și-a pierdut mama devreme, chiar în ziua de Paște. Duhovnicul este ascultat cu sfințenie de mulți români. Sfaturile sale îi ajută pe credincioși să treacă peste momentele grele și să trăiască o viață cât mai curată.

Părintele transmite mai departe iubirea față de Dumnezeu, pe care nu s-a supărat nici în momentul în care mama lui a murit, chiar dacă femeia avea doar 57 de ani.

Duhovnicul se afla deja la Muntele Athos când s-a întâmplat, iar toată perioada dinaintea zilei fatidice a fost una plină de emoție. Până în ultima clipă, femeia s-a gândit la cei 9 copii ai ei.

Citește și: De unde vine, de fapt, Lumina Sfântă de la Ierusalim! Părintele Pimen Vlad, dezvăluiri cutremurătoare: „Astea sunt minciuni”

Tatăl părintelui a fost alături de soția lui până în ultimul moment. Părintele Pimen își amintește că aceștia s-au iubit și respectat mereu, chiar dacă niciodată el și frații lui n-au văzut gesturi de afecțiune.

„Mama plecat la 57 de ani. Eram deja în Athos. Când a plecat, cam vreo săptămână n-a mai mâncat și s-a rugat tot timpul. Citea la Psaltire. Cumva, pentru noi, copiii, câte o psaltire permanent, până să plece.

Îmi povestea fratele meu mai mare cum a decurs. Stătea tata lângă ea tot timpul și ea era în situația în care era, gata de plecare. Și zice, la un moment dat, cum o ținea tata de mână o  întreabă: ‘Și câți avem ani de când suntem căsătoriți? Dar în atâția ani, ți-am dat vreodată vreo palmă?’. 

Și ea zice, ‘Niciodată. Dar eu ți-am vorbit vreodată urât?’. ‘Niciodată!’. Cum au trecut ani întregi, nouă copii. Ei nu s-au certat niciodată, doar să ia partea la un copil. Eu n-am văzut niciodată vreun gest de la tata față de mama. Doar o singură dată, era tata într-o dispoziție bună și a strâns-o în brațe. Și atâta a șoptit, i-am auzit că eram aproape, ‘Stai cuminte, că ne văd copiii’. Deci niciun gest care părea de necuviință. Deci, nu exista, era atâta respect”, a povestit părintele Pimen de la Muntele Athos în podcastul lui Cătălin Măruță.

Citește și: Motivul pentru care nu au voie femeile în Athos. Părintele Pimen Vlad. ”De atunci s-a dat ordin împărătesc”

Mama părintelui l-a ținut de mână pe soțul ei până în ultima clipă de viață. Tatăl duhovnicului nu a putut accepta niciodată faptul că și-a pierdut jumătatea mult prea devreme.

„Când a fost să plece ea, era în ziua de Paște. Tata s-a dus la biserică atunci. Și a doua zi a vrut să se ducă, mama l-a ținut de mână și i-a zis, ‘Nu pleca, că am să plec eu’. Și a plecat ținând-o de mână.

Și atâta a plâns tata. Și după ani încoace, de câte ori venea vorba de mama, tata plângea. La fiecare hotărâre, el o întreba întotdeauna pe mama. Știa că ea e foarte calculată. Întotdeauna ținea cont de părerea ei”, a adăugat părintele Pimen de la Muntele Athos.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Verdict pentru șoferii români: NU se consideră accident. Se încadrează la tentativă de omor
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Prognoza meteo, 17 iunie. Canicula revine. Temperaturile pe regiuni
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
TREI PRIMARI DIN BUZĂU ALEȘI CU 100% DIN VOTURI
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?