Vacanță în țară, la mănăstiri! Cum, unde și cât te costă să te cazezi

Perioada vacanțelor mult așteptate a sosit, astfel că cei ce vor să aibă parte de un concediu inedit, plin de spiritualitate și în care să se odihnească și să se regăsească mai mult, pot alege să călătorească prin țară și să viziteze cele mai frumoase mănăstiri de la noi.
Filip Stan
15 iun. 2024, 15:40
Vacanță în țară, la mănăstiri! Cum, unde și cât te costă să te cazezi
Vacanță în țară, la mănăstiri! Cum, unde și cât te costă să te cazezi

Să locuiești, chiar și pentru câteva zile la o mănăstire, poate fi o experiență inedită. Poveștile și energia regăsite în astfel de locuri pot fi perfecte pentru cineva care chiar vrea să se odihnească. Iată ce opțiuni de vacanțe la mănăstirile din România poți lua în considerare!

Citește și: O nouă minivacanţă pentru români. Weekend prelungit pentru toţi angajaţii

Vacanță în țară, la mănăstiri

În România există multe mănăstiri deosebite pe care merită să le vizitezi cel puțin o dată în viață. Din fericire, pentru cine își dorește să petreacă mai mult timp într-un loc sfânt, există și opțiunea de cazare la mănăstiri. Prețurile sunt pentru toate buzunarele, ba chiar există mănăstiri sau schituri unde poți sta gratuit!

Mănăstirea Curtea de Argeș

Mănăstirea Curtea de Argeș este situată la aproximativ 150 km de București și este locul unde vei afla legenda Meșterului Manole, dar și legenda moaștelor Sfintei Filoftea. Picturile în ulei executate de pictori francezi te vor impresiona cu siguranță! La câteva sute de metri de Mănăstirea Curtea de Argeș este așezământul de odihnă Casa Pelerinului, o pensiune ce este ridicată de către Arhiepiscopia Argeșului pentru credincioșii care vor să se odihnească aici.

Mănăstirea Secu

Mănăstirea Secu se diferențiază de alte lăcașuri de cult prin turnurile din fiecare colț ale bisericii, pereții masivi și clădiri adiacente care încojoară construcția. Aflată în comuna Vânători, județul Neamț, în perioada 15 Aprilie-15 octombrie, Mănăstirea Secu oferă cazare turiștilor în clădirea numită Arhondaric, destinată special acestui scop. Locul este prevăzut cu locuri de cazare pentru pelerini și turiști și există spații cu 2, 4 și 8 paturi. Rezervările se fac cu cel puțin 30 de zile înainte de data estimată a sosirii.

Mănăstirea Văratec

Este locul unde călătorii și pelerinii sunt întâmpinați încă de la intrarea în mănăstire cu pâine și rugăciune, potrivit vechilor tradiții. Mănăstirea Văratec se află în comuna Agapia, sat Văratec, și este recunoscută pentru înfățișarea deosebită și istoria nepieritoare. Cele două turnuri din lemn ale mănăstirii au fost distruse în urma unui incendiu în anul 1900, iar de atunci nu au mai fost refăcute. În cadrul mănăstirii s-au amenajat câteva camere pentru persoanele care își doresc să stea aici câteva zile.

Mănăstirea Horezu

Mănăstirea Horezu sau Horezi din Valahia se află în județul Vâlcea și este considerată una dintre cele mai reprezentative construcții în stil brâncovenesc. Este recunoscut pentru puritatea și frumusețea aparte și datorită picturilor decorative și portretelor deosebite. Mănăstirea Horezu pune la dispoziție și posibilități de cazare într-un mini hotel unde se regăsesc 20 de locuri în camere cu 1-2 paturi sau la mansardă, acolo unde se regăsesc 3 camere cu 4 paturi.

Mănăstirea Neamț

Este o mănăstire ortodoxă situată în comuna Vânători-Neamț, satul Mănăstirea Neamț, județul Neamț. Această mănăstire este considerată cea mai mare și cel mai vechi așezământ monahal din Moldova și este declarat monument istoric. În incinta mănăsitrii se află două biserici, două paraclise, turnul clopotniță cu 11 clopote, dar și o icoană a Maicii Domnului pictată în anul 665 în Israel, icoană considerată făcătoare de minuni. Aici se pot face cazări la Centrul Social-Cultural Sf. Paisie de la Neamț, loc care dispune de 50 de camere duble și o sală de mese cu o capacitate de 120 de locuri.

Mănăstirea Agapia

Mănăstirea Agapia cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil este o mănăstire de maici din județul Neamț, sat Mănăstirea Agapia, comuna Agapia. Este o mănăstire ortodoxă considerată una dintre cele mai mari mănăstiri de maici, aflată pe locul doi ca populație după Mănăstirea Văratec. Mănăstirea Agapia este renumită pentru pictura interioară a bisericii, opera celebrului Pictor român Nicolae Grigorescu. Există și aici opțiuni de cazare oferite pentru pelerini, însă acestea pot fi consultate doar accesând site-ul și datele de contact ale mănăstirii.

Schitul Sihla

Mănăstirea Sihla sau Schitul Sihla este mănăstirea ortodoxă care se află la 1.000 m altitudine într-o zonă stâncoasă a Obcinei Sihlei din munții Stânișoarei, pe drumul forestier care leagă satul Agapia de mănăstirile Sihăstria și Secu. Ansamblul este alcătuit din biserica de lemn „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” și biserica de lemn „Schimbarea la Față”. Pelerinii se pot caza aici dacă accesează site-ul bisericii.

Mănăstirea Arnota

Mănăstirea Arnota se află în comuna Costești, sat Bistrița, județul Vâlcea, și este cititorită de Matei Basarab cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, pe temelia unei biserici mai vechi. Este o mănăstire de maici, care se evidențiază prin pictura, arhitectura și scluptura aparte și în cadrul căreia există 30 de locuri de cazare pentru doritori.

Mănăstirea Govora

Mănăstirea Govora este amplasată la poalele dealului Coșul Mare, la aproximativ 6 km de Băile Govora, comuna Mihăiești, județul Vâlcea. Este o mănăstire de maici cu hramul Adormirea Maicii Domnului, care dispune de 10 locuri de cazare, dar unde este necesară o rezervare în prealabil. Mănăstirea Govora se află și în apropiere de alte obiective turistice importante din România precum: Salina Ocnele Mari, dar și Mănăstirea Dintr-un Lemn, Mănăstirea Curtea de Argeș.

Mănăstirea Putna

Este una dintre renumitele mănăstiri din țara noastră, situată în localitatea Putna, județul Suceava. Este un lăcaș monahal creștin orthodox care poartă hramul Adormirii Maicii Domnului și care oferă pelerinilor opțiuni de cazare în camere cu mai multe locuri. Doritorii pot afla mai multe informații despre cazare dacă vor accesa datele de contact de pe site-ul mănăstirii.

Citește și: Anunţ înainte de vacanţă pentru toţi posesorii de card Revolut

DailyBusiness
Răsturnare de situaţie, ce se întâmplă cu turul II al alegerilor. ULTIMA ORĂ
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Bzi.ro
Cum arată casa lui George Simion, din Vrancea? Motivul pentru care locuiește într-un apartament închiriat
Fanatik.ro
Cele 5 zodii care au parte de belșug și fericire până pe 15 mai. Racii au tras lozul norocos
Capital.ro
România a pierdut cea mai iubită actriță. Românii au adorat-o. Era inteligentă, fermecătoare
Playtech.ro
Ce poți face dacă administratorul de bloc încalcă legea? Totul despre sesizări şi plângeri
DailyBusiness
Nicușor Dan: Voi participa la orice dezbatere cu George Simion
Adevarul
PSD e împărțit în două tabere. Cine vrea guvernare cu Simion şi cine e de partea lui Nicușor Dan SURSE
wowbiz.ro
BREAKING! Fostul atacant al „Generației de Aur”, internat în stare critică, după ce a suferit un infarct! Va fi operat de urgență
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Evz.ro
Alertă financiară! Populația, sfătuită să-și păstreze economiile cash
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Mihai Leu, la un pas de moarte! Vești de ultim moment de pe patul de spital: „Merg până la capăt”
Cancan.ro
Noi DETALII în cazul Mariei, tânăra de 20 de ani găsită în stare gravă după o petrecere cu șeicii din Dubai: 'Șchiopăta, iar un paznic era în spatele ei' 😲
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Avertisment pentru cei care țin banii pe card. NU veți mai putea retrage cash. Trebuie să aveți obligatoriu numerar în casă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Moscova, atacată de Ucraina în ziua în care președintele Chinei îl vizitează pe Putin. Atacuri cu dronă și la Kiev
S-a aflat cine a depus la CCR cererea de anulare a alegerilor prezidențiale turul 1
MediaFlux
Se elimină impozite pentru două categorii de români. Ilie Bolojan a semnat decretul
Shtiu.ro
Ce se întâmplă dacă vreunul dintre candidați moare până la turul al II-lea? Cine ajunge președinte?
Puterea.ro
Alegerile în aer: contestația-bombă care aruncă România într-o criză democratică