Schimbare majoră pentru toţi posesorii de card Revolut. Cum o să ai mai mulţi bani în cont şi de când

Revolut lansează un serviciu de investiții în obligațiuni guvernamentale și corporate pentru utilizatorii din România. Randamente anuale promise
Filip Stan
18 iun. 2024, 21:26
Schimbare majoră pentru toţi posesorii de card Revolut. Cum o să ai mai mulţi bani în cont şi de când

Clienții Revolut din România și din Spațiul Economic European (SEE) vor putea investi în obligațiuni guvernamentale și corporate pentru care se acordă randamente brute anuale fixe de până la 5,5%. • Obligațiunile constituie un start potrivit în domeniul investițiilor, în condițiile în care oferă stabilitate și sunt o bună ocazie de diversificare a portofoliului de investiții.

Revolut își extinde astfel  oferta pentru cei interesați de investiții, cu peste 3.000 de active valabile în aplicație, printre care acțiuni ale companiilor listate pe piețele din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, ETF-uri și acum și obligațiuni.  Recent, Revolut a anunțat că a eliminat taxa de custodie de 0,12% din valoarea anuală totală a activelor deținut de un client pentru produsele investiționale puse la dispoziția clienților din Regatul Unit și SEE.

Schimbare importantă pentru posesorii de card Revolut din Bucureşti

Concret, Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane de clienți retail în România, deschide accesul clienților din piața locală la un produs nou de investiții – obligațiunile guvernamentale și corporate, oferit de entitatea lituaniană Revolut Securities Europe UAB.

Ce tip de comportament investițional adoptă europenii și românii?

Potrivit unui studiu realizat de Dynata pentru Revolut1, 32% dintre respondenții români au declarat că au o toleranță redusă la risc, ceea ce îi face să se poziționeze printre europenii prudenți, care preferă investițiile mai sigure. În privința preferinței pentru instrumente investiționale cu risc scăzut, croații (38%) se află pe prima poziție și pe locul al doilea portughezii (34%), cu valori superioare mediei europene care este de 29%.

Același studiu a arătat că 23% dintre respondenții români preferă un risc moderat și de aceea înclină spre diversificarea portofoliilor, în timp ce 12% dintre respondenți arată un comportament investițional mai curajos și acceptă instrumente mai riscante. Doar bulgarii, cu 18%, sunt mai deschiși față de investițiile cu grad ridicat de risc decât românii, iar după români se poziționează slovacii cu 10%.

Românii se numără printre europenii care se declară mai interesați decât restul respondenților din studiu de investițiile pe piețele de capital și în instrumente precum bondurile, ETF-urile etc., în condițiile în care media la nivel european este de 59%, iar în România 67%.

Același studiu ne arată că sumele investite sunt mai mici în cazul respondenților din România față de cei din Europa. Dacă ponderea celor care investesc sub 100 de euro pe lună este de 22% la nivel european, în cazul românilor, procentul urcă la 29%. Între 100 și 250 de euro pe lună spun că investesc 21% dintre respondenții români, între 250 și 500 de euro – 6%, iar între 500-1.000 de euro pe lună, 4% dintre respondenți.

Obligațiunile, startul potrivit pentru investitorii precauți
Obligațiunile emise de state sau de companii private pot fi un start potrivit pentru cei care nu vor să își asume riscuri prea mari și își doresc un portofoliu divers. Evaluările bune de credit și protecția împotriva inflației contribuie și mai mult la atractivitatea lor pentru investitorii care caută stabilitate și randamente potențial de încredere. Atât guvernele, cât și corporațiile folosesc obligațiunile ca modalitate de a strânge capital, oferind investitorilor șansa de a da cu împrumut bani acestor entități, în schimbul plății periodice a dobânzii și cu rambursarea sumei principalului.

Există diferite tipuri de obligațiuni care oferă niveluri diverse de risc și care necesită o evaluare corespunzătoare, de aceea câștigurile aduse de obligațiuni reprezintă și o modalitate de protecție de o eventuală recesiune economică.
Pentru momentul lansării, produsul propus de Revolut face posibilă tranzacționarea a aproape 40 de obligațiuni corporate și guvernamentale și lista se va extinde în perioada următoare. Suma minimă care poate fi investită este de 100 de euro, cu o taxă fixă/ tranzacție de 0,25% (cel puțin 1 euro). Se pot aplica și alte taxe sau comisioane.
Acesta este un pas mai departe făcut de Revolut în misiunea sa de a construi una dintre cele mai accesibile platforme de investiții all-in-one, cu o diversitate de instrumente potrivite atât pentru începători, cât și pentru experți. Utilizatorii pot investi în peste 2.800 de acțiuni ale companiilor listate pe bursele americane și din UE, mai mult de 500 de fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri) și își pot accesa în timp real investițiile, pentru a urmări evoluția acestora sau pentru a se informa din știrile bursiere disponibile în aplicație.

Tot de anul acesta, Revolut a eliminat taxa de custodie de 0,12% din valoarea de piață anuală a activelor deținute de un client, care se aplica anterior pentru deținerile în aplicație în secțiunea Tranzacționare ale clienților din Regatul Unit sau din Spațiul Economic European (SEE). În cele două arii, serviciile de tranzacționare sunt oferite de Revolut Trading Ltd și, respectiv, de entitatea lituaniană Revolut Securities Europe UAB.

„Continuăm extinderea ofertei de investiții Revolut cu obligațiuni, o modalitate adecvată de a diversifica portofoliul de investiții, de a proteja fondurile investite împotriva incertitudinii și de a genera un venit fix. Cu randamente potențiale mai mari și beneficii de diversificare, obligațiunile oferă o alternativă convingătoare pentru investitorii care doresc să își construiască viitoarea bunăstare, optimizându-și capitalul”, a declarat Rolandas Juteika, Head of Wealth & Trading (SEE).

Revolut a introdus recent o gamă largă de opțiuni de investiții pentru clienții săi din SEE, toate disponibile în aplicația Revolut: acțiuni tranzacționate pe piețele americane și europene, ETF-uri și acum obligațiuni. Compania a introdus, de asemenea, Trading Pro – un abonament cu plată care oferă, printre alte beneficii, acces la comisioane mai mici și limite mai mari ale comenzilor, dar și funcții de analiză suplimentare. Pentru investitori aflați la început de drum, Revolut oferă serviciul său Consultantul Robo, care este cel mai avantajos pentru clienții cu o experiență limitată sau începători sau care nu au timp să facă cercetări ample și să tranzacționeze în mod activ.

Anunţ înainte de vacanţă pentru toţi posesorii de card Revolut

Serviciile de investiții pentru clienții din SEE sunt oferite de Revolut Securities Europe UAB (“Revolut”), o companie de investiții autorizată și reglementată de Banca Lituaniei. La fel ca în cazul oricărei investiții, acesta este un capital expus riscului. Performanțele anterioare și randamentul afișat în aplicație sunt exprimate în valori brute și nu reprezintă un indicator al viitoarelor câștiguri. Valoarea investițiilor poate fluctua, poate crește sau scădea, iar clienții ar putea primi mai puțini bani decât valoarea inițială a investiției sau pot pierde în integralitate suma investită. De asemenea, fluctuațiile cursului valutar pot influența câștigurile aduse de investiția inițială. Clienții trebuie să se documenteze în legătură cu riscurile relevante din Informarea privind riscurile, disponibilă pe site-ul Revolut, înainte de a lua orice decizie de investiție, și se pot informa despre riscurile specifice produselor de tranzacționare pe site-ul www.revolut.com (Termeni și condiții, Întrebări frecvente, și Descrierea riscului).

 

DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
INNA și Alexandra Stan, mai mult dezbrăcate pe scenă, la Amsterdam! Publicul a fost în extaz! – GALERIE FOTO / VIDEO
Fanatik.ro
O fabrică din România va fi salvată de japonezi. Județul unde este așteptată investiția de 35 de milioane de euro
Capital.ro
Se taie 200 de lei de pe card. Decizie din 1 iulie pentru românii cu pensii sub 2.200 de lei
Playtech.ro
Produsele pe care IKEA nu le va mai vinde. Sunt printre cele mai populare din lume, de ce dispar din magazine
DailyBusiness
Răsturnare de situaţie, ce se întâmplă cu turul II al alegerilor. ULTIMA ORĂ
Adevarul
Trecutul mai puțin cunoscut al lui George Simion. „Era poreclit «balamuc». Un om alunecos, lipsit de scrupule”
wowbiz.ro
Casa de Pensii, anunț foarte important! Breaking news!
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Misterul bisericii sigilate de peste un secol. E pregătită pentru A Doua Venire a lui Hristos
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
kanald.ro
După câți ani de căsătorie se poate obține pensia de urmaș: Câți bani se dau și ce condiții sunt necesare
Cancan.ro
E oficial, se întoarce iarna în România. Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu, în fruntea României. Decizia care răstoarnă viitorul țării: E sigur!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
stirilekanald.ro
Moartea șocantă a unui român în Italia. A alunecat în propria locuință și s-a tăiat la mână. Ce a urmat este incredibil
George Simion afirmă că îşi va da demisia de la Cotroceni dacă referendumul având ca temă „Turul doi înapoi” va trece
MediaFlux
Simion își dă demisia dacă ajunge președinte! Anunțul momentului înainte de alegeri
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Făgăduieli obligatorii pentru turul doi: ce-au uitat să promită Nicușor și Georgică înainte de marea finală