Cercetătorii au descoperit care este tipul de bere care face bine consumatorilor. Nu îngraşă şi are efecte benefice asupra tractului intestinal

Berea este recunoscută pe scară largă ca fiind cea mai populară băutură alcoolică din lume. Consumul său nu necesită justificări științifice pentru mulți dintre noi, însă cercetătorii au descoperit acum un motiv suplimentar pentru a alege această băutură: anumite tipuri de bere pot fi benefice pentru sănătatea stomacului și nu contribuie la creșterea în greutate.
Filip Stan
26 iul. 2024, 21:40
Cercetătorii au descoperit care este tipul de bere care face bine consumatorilor. Nu îngraşă şi are efecte benefice asupra tractului intestinal

O echipă de cercetători portughezi de la Universitatea Nova din Lisabona a realizat un studiu care arată că berea poate îmbunătăți flora intestinală. Acest studiu a avut un număr limitat de participanți, ceea ce a făcut ca procesul să amintească mai mult de o degustare de bere decât de un studiu medical amplu.

Cercetarea a implicat două grupuri de bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 58 de ani. Un grup a consumat zilnic 330 de mililitri de bere fără alcool timp de patru săptămâni, în timp ce celălalt grup a băut aceeași cantitate de bere alcoolică (cu un conținut de alcool de 5,2%). Pe parcursul studiului, participanții au păstrat aceleași obiceiuri alimentare.

După patru săptămâni, niciunul dintre participanți nu a înregistrat o creștere în greutate. În schimb, s-a observat o creștere de aproximativ șapte procente a bacteriilor rezidente în flora intestinală a participanților, indicată de analizele de scaun. De asemenea, a fost constatată o varietate mai mare de bacterii benefice în intestin.

Citeşte şi: Dezvăluiri șocante despre Andrei Versace! „Regele fițelor”, atacat cu lopata de un prieten, după ce i-a furat mașina de 40.000 de euro

Cercetătorii consideră că hameiul din bere, care conține polifenoli (micronutrienți vegetali), este responsabil pentru aceste efecte pozitive asupra sănătății intestinale. Pe durata experimentului, s-a utilizat bere lager – un tip de bere ușoară, de fermentație inferioară, preparată la temperaturi scăzute.

Deși alcoolul are în general un efect dăunător asupra florei intestinale, studiul sugerează că beneficiile hameiului din bere pot contrabalansa aceste efecte negative. Astfel, efectele pozitive observate ar putea fi valabile și pentru alte tipuri de bere.

Popularitatea berii lager

Berile lager, inclusiv faimoasa bere Pilsner, sunt apreciate la nivel mondial pentru gustul lor desăvârșit și aspectul clar. Aceste beri se obțin printr-un proces de fermentație în două etape: prima etapă durează între 7 și 10 zile la temperaturi cuprinse între 5 și 13 grade Celsius, iar a doua etapă se desfășoară la temperaturi de 0-2 grade Celsius.

Printre stilurile populare de bere lager se numără bock, doppelbock, rauchbier (bere afumată), helles, dunkel, dark lager și strong lager. Berile lager au, în general, o concentrație alcoolică de aproximativ 5%, compoziția și spuma lor fiind mai ușoare comparativ cu alte tipuri de bere. Este recomandat să fie consumate la o temperatură de aproximativ 5 grade Celsius.

Citeşte şi: Terapia care o ajută pe Marina Dina să se relaxeze: „Este benefică în perioada aceasta”

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Se construiește, în sfârșit, un lot la autostrada de care au nevoie sute de mii de români. Are 18 poduri, pasaje și viaducte, e de-o mare importanță, dar a fost blocat ani de zile
Capital.ro
Băsescu, demascat. Pe cine conducea fostul președinte din culise: Să nu ne mai alintăm, el era șeful...
Playtech.ro
Se schimbă SGR. Ce se întâmplă cu ambalajele din mediul rural, Ministrul Mediului a făcut anunţul
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Rețetă de șnițel vienez. Secretul bucătarilor austrieci
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
Cauza morții gravidei în 6 luni care a decedat la festivalul de 1 Mai din Dumbrăveni
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa care se introduce în România. Ordin de marți, 6 Mai. Se vor plăti câte 10 lei de fiecare dată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Diaspora are alți favoriți la prezidențiale. Ce scor surprinzător face Crin Antonescu în străinătate
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare