Care este cea mai bună apă pentru organism. Sfaturi oferite de celebrul neurochirurg Vlad Ciurea

Vlad Ciurea a oferit recomandări prețioase despre cea mai bună apă pentru organism. Susținător fervent al unei vieți și diete sănătoase, renumitul neurochirurg explică importanța hidratării corecte și impactul apei asupra sănătății generale.
Filip Stan
23 iul. 2024, 08:24
Care este cea mai bună apă pentru organism. Sfaturi oferite de celebrul neurochirurg Vlad Ciurea
Care este cea mai bună apă pentru organism. Sfaturi oferite de celebrul neurochirurg Vlad Ciurea

Care este cea mai bună apă pentru organism. Vlad Ciurea subliniază că fiecare persoană ar trebui să consume apa care îi place, dar el recomandă cu căldură apa cu lămâie, la temperatura camerei sau ușor răcită. Apa minerală este, de asemenea, benefică datorită conținutului său de minerale esențiale, deși poate provoca balonare la unele persoane.

„Fiecare trebuie să bea orice apă îi place. Dar eu pledez pentru apa cu lămâie, la temperatura camerei sau ușor mai rece, și apa minerală face foarte bine, pentru că este încărcată cu minerale, dar cu toții știm că balonează. Nu toată lumea o suportă. Personal, eu sunt foarte mare amator de apă minerală și am impresia că mă hidratează și îmi satisface senzația aceea de sete. Puțin rece, mă face să mă simt extrem de bine”, a explicat Vlad Ciurea la emisiunea Sfat de Sănătate.

Citeşte şi: Cum se manifestă oboseala apărută din cauza căldurii. Vlad Ciurea: „Nu te mai poți concentra, ești confuz, ai tulburări cognitive”

Cu trecerea anilor, organismul nostru devine mai acid, un proces accentuat de stres, pierderi și alimentație, iar Vlad Ciurea subliniază importanța consumului de apă alcalină pentru a combate aciditatea crescută, care favorizează dezvoltarea bolilor grave, inclusiv neoplaziile (cancerele) și bolile neurodegenerative, cum ar fi Parkinson și Alzheimer: „Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta.  În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”.

Citeşte şi: Cum ne revenim din oboseală. Dezvăluirea făcută de Vlad Ciurea: „Nu cafele peste cafele, nu duc la nimic bun”

Vlad Ciurea recomandă consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi pentru a menține un pH alcalin al organismului și a preveni apariția bolilor. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pH-ul corpului nostru devine mai acid, deschizând calea bolilor.

„La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult. Cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid. Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile. Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele. Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a mai precizat Vlad Ciurea.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu a făcut senzație la Gala Premiilor GOPO 2025! Actrița a strălucit la 46 de ani
Fanatik.ro
Satul înghețat în timp, de la malul mării, cu liniște și peisaje frumoase. Aici se găsesc și ruinele unui castel
Capital.ro
TAXĂ triplă pentru mii de șoferi din România. Majorarea se aplică de azi, 1 mai
Playtech.ro
Frânezi înainte de radar? Sistemul care nu mai poate fi păcălit de şoferii care depăşesc viteza legală
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Ce lider PSD se opune ca Lia Olguța Vasilescu să devină premier - SURSE
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
A venit poliția la concertul lui Vali Vijelie: Era beat, mi-a spus: oprește-te
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Cine sunt bărbații cu care s-a iubit Maria Marinescu. Creatoarea de modă este la a treia căsnicie
Cancan.ro
Ireal câți mici a mâncat Piedone la o singură masă, într-un restaurant din Regie: Șeful ANPC a stabilit un record greu de egalat
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut o mare actriță. A fost o adevărată stea. Românii nu o pot uita
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Ultimă oră! Incendiu mare la spital. Pacienții sunt evacuați, a fost activat planul roșu
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ministerul Educației retrage sute de diplome ale elevilor olimpici