Protest cu VUVUZELE în Parlament, la Chişinău. Deputaţii, la un pas de bătaie VIDEO

Deputaţii comunişti au blocat tribuna centrală, s-au îmbrâcit şi s-au înjurat reciproc cu liberal-democraţii. Comuniştii au amplificat hărmălaia folosindu-se de amplificatoarele de sunet, iar unii dintre ei, şi de vuvuzele. Motivul acestui scandal a fost un proiect de lege ce prevede privatizarea mai multor întreprinderi de stat, între care şi cele energetice.

05 iul. 2013, 11:26

Scandalul din Parlamentul de la Chişinău a degenerat în altercaţii între tabăra comunistă şi cea a liberal-democraţilor. Deputaţii s-au îmbrâncit  pe holul Legislativului, după o şedinţă marcată de proteste şi acuzaţii reciproce.

Comuniştii şi deputaţii din fracţiunea Partidului Liberal Democrat s-au îmbrâncit şi s-au înjurat reciproc, după ce comuniştii au bruiat declaraţiile pe care le făcea la finalul şedinţei parlamentului ministrul afacerilor interne, Dorin Recean, se arată într-o corespondenţă a Agerpres.

Comuniştii au blocat tribuna centrală a Parlamentului şi au blocat desfăşurarea acesteia, protestând faţă de adoptarea unui proiect de lege care prevede posibilitatea privatizării mai multor întreprinderi de stat, intre care întreprinderi de distribuţie a energiei electrice, centrale termice.

Majoritatea parlamentară l-a votat însă pe Recean, în pofida zgomotelor şi a fluierăturilor venite din partea comuniştilor, se mai arată în corespondenţa Agerpres.

Un deputat comunist i-a luat telefonul mobil unui deputat din majoritatea parlamentară pentru că acesta încerca să-i filmeze pe protestatari, iar cei din majoritatea parlamentară au întors scaunele cu spatele la tribuna centrală.
Preşedintele Parlamentului Igor Corman le-a mulţumit comuniştilor „pentru ora de distracţie„, după care a anunţat o pauză.