Cumpărăturile vor deveni o experiență simplă în viitorul apropiat. Coșul inteligent, cea mai nouă invenție

Cumpărăturile vor deveni din ce în ce mai captivante, iar asta, datorită tehnologiei care avansează pe zi ce trece.
Alina Costache
01 mart. 2025, 12:22
Cumpărăturile vor deveni o experiență simplă în viitorul apropiat. Coșul inteligent, cea mai nouă invenție

Cumpărăturile vor deveni din ce în ce mai captivante, iar asta, datorită tehnologiei care avansează pe zi ce trece. În urmă cu ani buni, nu ne gândeam că vom putea scana singuri cumpărăturile la casă. Însă, în viitorul apropiat se anunță noi schimbări, iar unele dintre ele au fost prezentate în cadrul unui târg din Dusseldorf.

În prezent, românii își pot scana singuri produsele, devenind o obișnuință. Însă, noul coș de cumpărături ne va scăpa de acest lucru. Vom avea oportunitatea de a merge în supermarket, de a alege produsele, iar la final vom ști exact cât avem de plătit.

Citește și: Noul serviciu lansat de Lidl în România. Clienții vor beneficia de reduceri în magazine pe baza cumpărăturilor

„Poți pune totul direct în sacoșă. Nu mai trebuie să apuci produsele de două sau trei ori, pentru că nu mai e nevoie să le pui pe banda de casă, apoi le iei și le pui în sacoșă și ulterior să le aranjezi în mașină. În acest caz, iei direct sacoșa din cărucior, o pui în mașină și gata.”, a spus Niels Becker, reprezentant Scanbox. Mai mult, aceste invenții ar putea rezolva problema lipsei de personal.

„Oriunde te uiți, vezi anunțuri care spun că trebuie să închidă locația sau că trebuie să închidă un anumit raion pentru că nu mai au angajați. Dar cu toții vrem să putem face cumpărături până la miezul nopții, dacă se poate.”, a declarat Ralf Landa-Noel, expert în retail.

Cum vor fi făcute cumpărăturile în viitor. Inteligența artificială, prezentă în supermarketurile din Europa

Inteligența artificială a fost implementată în multe magazine din Germania, iar experții spun că mersul la cumpărături va deveni mult mai simplu.

„Știm cu toții: la raionul de legume și fructe trebuie să reținem numărul produsului pentru a-l cântări, dar acum nu mai este nevoie. Pui portocala pe cântar și acesta recunoaște imediat, de unul singur, că este o portocală!”, a spus Jan Heikrodt, corespondent RTL.

Cântarul va putea recunoaște produsele datorită camerelor vgideo dotate cu inteligență artificială.

„AI poate identifica acest lucru și trimite un mesaj către un angajat: „Atenție, culoarul 3!” Poate chiar să facă un video pe tabletă sau pe telefon, arătând exact ce a făcut persoana respectivă.”, a afirmat Ilhami Cantadurucu, expert AI.

Mai mult, reclamele pesonalizate nu vor lipsi, iar acestea vor apărea în funcție de cumpărăturile făcute deja.

„Dacă iau niște fulgi de porumb, imediat mi se oferă lapte de migdale. Dacă vreau doar niște chipsuri, A.I. îmi sugerează imediat să cumpăr și o bere. Uimitor!”, a mai spus Jan Heikrodt, corespondent RTL.

Citește și: Motivele pentru care trebuie să evităm cumpărăturile la Lidl, Kaufland, Carrefour sau Mega Image în anumite zile. Care sunt cele mai căutate produse din supermarketuri

Cărucioarele de cumpărături vor fi folosite cu telefonul, începând cu 2025. Inovația tehnologică va revoluționa lumea cumpărăturilor

 

În anul 2025 vor apărea cărucioare inteligente în supermarketuri, care vor face cumpărăturile mai ușoare pentru clienți. Ele vor putea fi folosite cu telefonul și, fiind echipate cu tehnologie avansată, vor lua, probabil, rolul casierilor.

Cărucioarele de cumpărături vor fi modificate

Cărucioarele din metal, care funcționează cu monede, pe care le avem în prezent, vor dispărea, cel mai probabil începând cu anul 2025. În locul acestora vor fi noi cărucioare, echipate cu tehnologie de ultimă generație, coduri QR și tehnologie NFC care să permită o altă interacțiune între client și magazin.

Citește și : Ziua Națională a Curățeniei, celebrată din 2025. În ce zi pică și ce vor face românii

Începând de anul viitor, oamenii vor putea să deblocheze și să utilizeze cărucioarele cu telefonul mobil, fapt ce elimină efortul de a găsi o monedă care să se potrivească pentru coșul de cumpărături și chiar efortul de a le scana la casă, acestea urmând să fie scanate automat. Astfel, pot dispărea cozile la casa de marcat și procesul de cumpărături va fi unul mult mai simplu.

Spre exemplu, în Statele Unite ale Americii există supermarketuri care au aplicații mobile dedicate pentru cumpărători. Aceste aplicații permit înregistrarea cumpărăturilor puse în coș în timp real, deoarece există camere de supraveghere care se conectează cu telefonul. Astfel, plata se va deduce automat de pe cardul utilizatorului în momentul în care acesta părăsește magazinul.

Există câteva magazine de acest gen și în București, unde un cunoscut supermarket a introdus magazinul fără casieri.

Avantajele și dezavantajele cărucioarelor inteligente

Avantajele sunt majore, deoarece se pot elimina cozile și se simplifică procesul de plată, ceea ce oferă un confort suplimentar cumpărătorilor. Totuși, nici dezavantajele nu trebuie lăsate la o parte, deoarece introducerea acestor cărucioare ar reduce necesitatea casierilor, ceea ce ar conduce la mai puține locuri de muncă în domeniul supermarketurilor.

Citește și : Se dau câte 300 de lei pentru această categorie de români. Banii intră direct pe card și nu trebuie returnați

În ciuda dezavantajelor, supermarketurile sunt tot mai dispuse să facă aceste schimbări pentru a reduce costurile. Patronii consideră că experiența clienților trebuie să fie una cât mai simplă și, de aceea, au fost introduse până acum casele inteligente, unde clienții își pot scana și plăti singuri produsele.

DailyBusiness
Răsturnare de situaţie, ce se întâmplă cu turul II al alegerilor. ULTIMA ORĂ
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Bzi.ro
Cum arată casa lui George Simion, din Vrancea? Motivul pentru care locuiește într-un apartament închiriat
Fanatik.ro
Produsul ieftin care te scapă de bătături și de călcâie crăpate. Mulți români îl au în baie, dar puțini știu că face minuni pentru picioare
Capital.ro
Alegeri anticipate în România? George Simion e hotărât. Ce va face imediat după alegeri
Playtech.ro
Indicatorul rutier neînţeles de şoferi. Este nou şi oferă un detaliu important românilor
DailyBusiness
Nicușor Dan: Voi participa la orice dezbatere cu George Simion
Adevarul
SUA sau UE? Cum se poziționeaza candidații la președinția României. "Noi facem deja parte dintr-o arhitecturǎ de securitate"
wowbiz.ro
BREAKING! Fostul atacant al „Generației de Aur”, internat în stare critică, după ce a suferit un infarct! Va fi operat de urgență
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Evz.ro
Sprijin pentru acești români. La ce pot fi folosiți banii
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Fenomen meteo rar surprins în România! Meteorologii au anunțat zonele vizate
Cancan.ro
Gabriela Firea, decizie de ultimă oră! Ce va face dacă Nicușor Dan câștigă alegerile prezidențiale de pe 18 mai
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
George Simion e gata să-și dea demisia. Călin Georgescu îi ia locul: Toate scenariile sunt pe masă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Răsturnare de situație în cazul tinerei care s-ar fi speriat de urs și a căzut în lacul Frumoasa. "A târât-o până la stâncă și a aruncat-o în lac"
Simion susține că va concedia 500.000 de bugetari, dacă ajunge președinte
MediaFlux
Se dau 200 de euro din partea statului: Românii trebuie să depună documentele cât mai repede
Shtiu.ro
Ce se întâmplă dacă vreunul dintre candidați moare până la turul al II-lea? Cine ajunge președinte?
Puterea.ro
Alegerile în aer: contestația-bombă care aruncă România într-o criză democratică