Frunză de dafin în găleata cu mop. Acest truc te poate scăpa de gândaci, cu ajutorul mirosului pe care această plantă îl are. Având în vedere că vremea se încălzește, pot apărea tot mai mulți gândaci și insecte.
Fierbe un litru de apă, iar mai apoi adaugă 10 foi de dafin timp de 5 minute. Odată ce a trecut timpul ia apa de pe foc și lasă frunzele la infuzat. În momentul în care amestecul s-a răcit se adaugă oțet alb, ori 30 de picături de ulei esențial de dafin.
Mai apoi, pune în găleata în care clătești mopul amestecul obținut și spală parchetul, ori gresia din baie cu el. Nu trebuie să îți faci griji, pentru că suprafețele nu vor fi afectate, mai ales dacă ești atent la cantitatea de apă utilizată.
De asemenea, poți înlocui frunza de dafin cu rozmarin, ori busuioc sau lavandă. Totodată, citricele, adică portocala sau lămâia au efecte similare. Le poți adăuga fie direct în găleată, fie sub formă de uleiuri esențiale.
Citește și: Arde frunze de dafin în cameră şi vezi ce se întâmplă. 7 efecte uluitoare!
Dacă combinați o frunză de dafin cu sare și o puneți în frigider, veți rămâne uimiți de efecte! Pe lângă proprietățile sale culinare, acest amestec ajută la combaterea umezelii, a mucegaiului și a mirosurilor neplăcute din interiorul frigiderului.
Mai precis, această plantă eliberează uleiuri esențiale. Cât despre sare, aceasta poate combate umezeala, dar și mucegaiul. Astfel, dacă pui o frunză de dafin cu sare în frigider vei reduce nivelul de umiditate, iar riscul de mucegai va fi unul mai mic. În plus, mirosul va fi unul fresh tot timpul. Nu vei mai avea nevoie de produse chimice odorizante și veți rezolva problema pe cale naturală.
În mitologia greacă, dafinul era dedicat zeului Apollo, fiind un simbol al protecției, clarității și succesului. De-a lungul timpului, frunza de dafin a devenit un talisman al prosperității și armoniei, având o energie ce alungă vibrațiile negative și creează un câmp protector.
Pe lângă faptul că dau un gust rafinat preparatelor, frunzele sunt utilizate și pentru beneficii medicale, în special prin plasarea lor în colțurile casei. Această practică simplă are rădăcini în tradițiile de purificare energetică și atragere a prosperității, având multiple efecte benefice asupra locuinței.