Punctele negre pot fi tratate acasă, cu remedii naturale și destul de ieftine. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să faci ca să ai un ten perfect, fără să fie nevoie să dai o mulțime de bani pe tot felul de măști și tratamente din comerț.
Punctele negre sunt mici proeminențe întunecate care apar pe piele atunci când foliculii pilari se înfundă cu sebum și celule moarte ale pielii. Suprafața acestor pori înfundați rămâne deschisă, cauzând culoarea caracteristică închisă din cauza oxidării. Ele sunt o formă ușoară de acnee și se găsesc cel mai frecvent pe nas, bărbie și frunte, scrie csid.ro.
Se formează când porii se înfundă cu exces de sebum, impurități și celule moarte ale pielii. Printre cauzele comune se numără: producția excesivă de sebum, schimbările hormonale, rutine de curățare necorespunzătoare, utilizarea produselor cosmetice sau de îngrijire a pielii grase, poluanții din mediu.
Iată câteva remedii naturale care vă ajută să aveți un ten perfect
Bicarbonat de sodiu, costă doar 7 lei și acționează ca un exfoliant, îndepărtând celulele moarte ale pielii și curățând porii înfundați.
Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de bicarbonat cu apă pentru a forma o pastă. Aplică apoi pe zonele afectate și masați ușor. Se lasă să acționeze timp de câteva minute, după care se clătește cu apă călduță.
Și mierea cu scorțișoară ajută la îndepărtarea punctelor negre. Se știe faptul că mierea de albine are proprietăți antibacteriene, iar scorțișoara îmbunătățește circulația sângelui.
Trebuie să amestecați o lingură de miere cu 1/2 linguriță de scorțișoară și să aplicați apoi pe față. Stați cu această mască timp de 15 minute, după care clătiți.
Și masca de ovăz și iaurt te ajută să ai un ten perfect. Ovăzul ajută la curățarea porilor, iar iaurtul hidratează și combate bacteriile. Amestecați două linguri de ovăz cu 3 linguri de iaurt și aplicați masca pe față. Masați ușor și lăsați să acționeze timp de 15 minute, după care clătiți cu apă călduță.
Și sucul de lămâie face minuni pentru ten. Cu ajutorul unei dischete demachiante, aplicați sucul pe zona afectată. Lăsați să se usuce 10 minute înainte de a clăti cu apă rece.
Pentru a preveni apariția punctelor negre, este important să aveți o rutină regulată de îngrijire a pielii. Curățarea regulată, evitarea produselor cosmetice grase și utilizarea produselor non-comedogenice pot ajuta la îndepărtarea punctelor negre acasă.