Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a participat la Reuniunea Anuala a Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii, unde a discutat despre problemele din sistem și măsurile aplicate până în prezent.
Simona Bucura-Oprescu nu se mai ocupă de pensii. Cine îi va lua locul la Ministerul Muncii
Potrivit unui comunicat oficial al instituției, un rezultat elocvent al dialogului social la nivelul Ministerului Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale (MMFTSS) este încheierea cu Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii a contractului colectiv de muncă la nivel de grup de unități, care acoperă peste 9.400 de angajați ai ministerului și instituțiilor aflate în subordinea ministerului.
Astfel, angajamentele asumate prin contractul colectiv de muncă reflectă principii importante precum echitatea, integritatea, eficiența, calitatea vieții la locul de muncă.
‘Suntem aici pentru oameni, în fiecare etapă a vieții lor! Cei care lucrează în instituțiile Ministerului Muncii sunt, înainte de toate, oameni. Dincolo de cifre și proceduri, poartă grija celor pe care îi ajută, dar și propriile griji. Le mulțumesc pentru munca tăcută și dedicată, care merită tot respectul. Să nu uite nicio clipă că suntem aici pentru oameni, pentru a-i sprijini în fiecare etapă a vieții lor!’, a afirmat Simona Bucura Oprescu.
Totodată, ministrul Muncii a discutat cu sindicatele despre problemele din sistem și măsurile aplicate până acum. ‘Știu că nu e ușor, dar misiunea noastră e clară: să fim în slujba oamenilor. Să-i sprijinim mereu, cu profesionalism și empatie’, a transmis ministrul.
Ministerul Muncii și Ocrotirii Sociale a fost înființat acum 105 ani, pe 29 martie 1920. Primul dintre miniștrii Muncii a fost Grigore Trancu-Iași, economist. Activitatea sa a început cu un act normativ relevant despre legea pentru reglementarea conflictelor de muncă, cunoscută și ca prima lege a dialogului social din România.