Amintirile din copilărie ale politicienilor: furtişaguri mărunte, fugă de bătaie şi vise naive

Politicienii se laudă cu năzbâtiile din copilărie și recunosc faptul că au furat, au încercat să scape de bătaie, aveau plăceri ciudate ori vise extravagante.

17 iul. 2013, 11:43
Amintirile din copilărie ale politicienilor: furtişaguri mărunte, fugă de bătaie şi vise naive

Traian Băsescu recunoştea într-un interviu că fura carbid împreună cu alţi copii, pe care-l foloseau pentru a produce explozii în cutii de conserve. „Ne duceam şi furam carbid. Făceam gropi în curte, puneam cutii de conserve de un litru înăuntru cu apă şi carbid înăuntru, iar de la distanţă, cu nişte feştile, dădeam foc”, relata Băsescu vizibil încântat de vremurile când putea da curs pornirilor sale pirotehnice.

Președintele nu este singurul care recunoaște că fura când era mic. Gigi Becali îşi buzunărea tatăl când acesta dormea. „Pe burtă, ţac, ţac, trăgeam două-trei mii. Odată m-a prins”, a relatat fostul deputat.

Și Crin Antonescu știa cum să scape de ceartă și bătaie când facea prostii. „Curtea avea trei ieşiri, te puteai juca în voie şi puteai scăpa uşor cu fuga ori de câte ori scoteai din sărite pe cineva”, povestește actualul președinte al Senatului.

Citeşte şi MRU, lăutar în tinereţe: Cântam din repertoriul Azur, „Se mărită Mona mea”, „Cenuşăreasa” VIDEO

Elena Udrea, în schimb, avea planuri mari pe vremea când toți cei din jur o strigau „Găbița”. Udrea voia să se facă nici mai mult, nici mai puţin decât spion. Însă nu a ajuns o Mata Hari românească, ci politician redutabil.

În schimb Victor Ponta a devenit șef peste instituția spre care privea în copilărie. „Uite, acolo, la etajul al cincilea, am stat până la 20 de ani! Acelea sunt chiar ferestrele apartamentului, de acolo vedeam in fiecare zi Ministerul Transporturilor, aşa că știu bine zona”, a mărturisit Ponta la preluarea interimatului de la Transporturi.

Citeşte şi Cum au trecut anii peste politicienii români GALERIE FOTO

Sobrietatea preşedintelui PDL, Vasile Blaga, nu a fost un dar natural, ci unul căpătat în vreme din moment ce micul Vasilică era cartofor înainte de vârsta şcolarizării.  „La ţară, înainte să înveţi alfabetul, învăţai să joci cărţi. Şi am învăţat jocurile de noroc. Toate lucrurile astea le ştiam înainte să mă duc la şcoală”, a povestit Vasile Blaga.

Citeşte şi Blaga şi viciile tinereţii. Cine l-a convins pe liderul PDL să renunţe la poker VIDEO