Corina Creţu: Vizita în Spania a premierului continuă politica de scoatere a României din izolare

Vicepreşedintele PSD Corina Creţu apreciază că vizita premierului Victor Ponta în Spania este o continuare a politicii externe promovate de la preluarea mandatului, prin care s-a urmărit scoaterea României din izolarea internaţională şi identificarea de noi parteneri strategici.
Romania TV
22 iul. 2013, 11:48
Corina Creţu: Vizita în Spania a premierului continuă politica de scoatere a României din izolare

‘Vizita premierului Victor Ponta în Spania se încadrează în seria de întrevederi bilaterale de la nivel înalt pe care şeful Executivului le-a avut de la preluarea mandatului. La Madrid, Victor Ponta va avea mai multe întâlniri cu oficialii iberici, printre care omologul său spaniol Mariano Rajoy, precum şi cu regele Juan Carlos I al Spaniei. După deplasările efectuate în ţări importante din Uniunea Europeană, precum Franţa sau Germania, Victor Ponta îşi continuă politica externă pe care a abordat-o încă de la preluarea mandatului, de a scoate România din izolarea internaţională şi de a găsi noi parteneri strategici’, se arată într-un comunicat al PSD remis, luni, AGERPRES.

Europarlamentarul Corina Creţu este de părere că întrevederile pe care primul-ministru le va avea la Madrid vor oferi ocazia abordării unor teme importante pentru România.

‘Prin întrevederile cu Mariano Rajoy şi cu regele Juan Carlos se doreşte obţinerea reconfirmării sprijinului pe care Spania l-a acordat României în procesul de aderare la spaţiul Schengen. De asemenea, pe agenda întâlnirilor pe care primul ministru le va avea la Madrid se încadrează şi subiectele de ordin economic, care au reprezentat un punct esenţial în cadrul vizitelor desfăşurate de premier. Printre temele avute în vedere se numără atragerea interesului investitorilor spanioli pentru România, dar şi întărirea poziţiei autorităţilor spaniole în liberalizarea totală a pieţei muncii pentru lucrătorii români de la 1 ianuarie 2014’, susţine Corina Creţu, potrivit comunicatului citat.

Primul-ministru Victor Ponta efectuează luni o vizită de lucru la Madrid, unde va avea întâlniri cu omologul său spaniol Mariano Rajoy, precum şi cu regele Juan Carlos I al Spaniei, printre obiectivele vizitei numărându-se reconfirmarea sprijinului Spaniei pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Comuna din România unde mai trăiesc doar câțiva oameni. Are ulițele asfaltate și apă curentă, iar casele se vând cu 40.000 de euro
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți șoferii care fac ITP. Ce trebuie să facă înainte de inspecția tehnică
Playtech.ro
SCANDALOS! Mihaela Rădulescu, goală pușcă! A făcut senzație cu ipostaza nud
DailyBusiness
Categoria de șoferi care scapă nepedepsită deși încalcă legea! Polițiștii sunt neputincioși
Adevarul
Cinci predicții ale experților cu privire la impactul condamnării lui Trump asupra alegerilor din 2024 și nu numai
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Directiva care i-a înnebunit pe oameni. De ce nu se mai rup capacele sticlelor
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
După ce s-a “curățat” la Floreasca și Obregia, Adrian Mititelu Jr. și-a reluat păcatele… Paranghelie la NUBA până la 3 dimineața cu vinuri fine!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Anumiți angajați vor avea parte de mai multe zile de concedii în 2024: Noul proiect de lege a fost adoptat de Camera Deputaților
Capital.ro
Se dau BANI sigur de la stat. Anunț pentru mii de români: Să facă contestație
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp ce erau luați de ape
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
Fenomene paranormale. Nici specialiștii nu pot explica aceste mistere
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'