Dieta cu ulei de masline si lamaie este mai mult decat o metoda de slabire, este si o metoda de detoxifiere a organismului. Aceasta trebuie urmata pe parcursul a 3 saptamani, la capatul carora acul cantarului va indica cu aproximativ 7 kg mai putin.
Dieta cu ulei de masline si lamaie nu presupune meniuri stricte, ci doar o alimentatie sanatoasa, din care nu trebuie sa lipseasca legumele, fructele, carnea slaba, pestele, lactatele degresate si ouale.
Beneficiile consumului de ulei de masline si lamaie
Acest amestec favorizeaza nu doar pierderea kilogramelor in exces si detoxifierea organismului, ci are o multime de alte beneficii pentru sanatate.
Din punct de vedere nutritional, uleiul de masline contine cantitati semnificative de vitamina E, deosebit de importanta pentru sanatatea celulelor din organism.
Acizii grasi nesaturati din componenta uleiului de masline reduc nivelul colesterolului din sange si ajuta organismul sa retina mai multe substante nutritive. Studiile au demonstrat faptul ca acest aliment are un rol esential in prevenirea bolilor cardiovasculare.
La randul lor, lamaile sunt bogate in vitaminele B si C, in minerale precum potasiu si fosfor, in carbohidrati si in flavonoizi, substante cu certe calitati antioxidante.
Administrate combinat, uleiul de masline si zeama de lamaie imbunatatesc sanatatea inimii, prin aceea ca sustin circulatia sangelui si scad nivelul colesterolului rau. De asemenea, mentin sanatatea ficatului si a vezicii biliare, datorita proprietatilor detoxifiante.
Mai mult decat atat, acest amestec iti furnizeaza un nivel optim de energie, combate constipatia, alunga oboseala, trateaza inflamatiile, previne indigestia si, gratie proprietatilor antiinflamatorii, trateaza artrita si durerile reumatice.
Primele efecte ale consumului de ulei de masline si lamaie apar inca din prima saptamana.
Cum tii dieta cu ulei de masline si lamaie
Aceasta dieta presupune consumul unui pahar cu apa la temperatura camerei, in care adaugi o lingura de ulei de masline extravirgin, sucul proaspat stors de la o lamaie si, eventual, o lingurita de miere de albine. Amestecul se bea dimineata, pe stomacul gol.
Pe parcursul zilei, va trebui sa respecti regula celor trei mese principale si a celor doua gustari.
La micul-dejun
Poti manca o felie de paine integrala prajita cu doua oua fierte sau cu doua linguri de branza proaspata dietetica sau cu jumatate de cutie de cottage cheese si o leguma (rosie, castravete, ardei). O alta varianta de mic-dejun sanatos consta intr-un bol cu lapte degresat in care amesteci cereale integrale.
La pranz
Nu trebuie sa-ti lipseasca pestele sau carnea de pui sau de curcan pregatite la aburi sau pe gratar, alaturi de o portie generoasa de legume. Le poti prepara fie sub forma de salata, fie pe grill, fie sotate, asezonate cu putin ulei de masline si condimente.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.