În locuință pot exista numeroase cabluri care nu mai sunt utilizate, printre acestea numărându-se USB-uri, încărcătoare sau prelungitoare. Totuși, înainte de a le arunca, gândește-te de două ori, căci ele pot reprezenta o comoară.
Cablurile care nu mai sunt folosite se adună în casă cu gândul că „poate că vor fi necesare într-o zi”, însă, având în vedere schimbările privind reciclarea, fiecare obiect poate deveni o oportunitate. Astfel, dacă ai cabluri vechi, nu le arunca și nu le vinde.
Citește și: Planta care te scapă de temperatura ridicată din casă. Uită de aerul condiționat!
În general, cablurile sunt flexibile, iar asta permite formarea unei structuri solide. Astfel, cu câteva elemente și un pic de creativitate, ai ocazia să îți decorezi casa.
Cablurile, telefoanele, căștile și încărcătoarele vechi sunt fabricate din materiale rezistente. Cu toate că mulți oameni le aruncă fără a se gândi la componentele lor importante, ele sunt ideale pentru anumite lucruri. Asta, pentru că pot fi modelate, rezistă la greutate și se adaptează la diferite modele decorative.
Dacă nu știi ce să faci cu ele, descoperă în următoarele rânduri cum le poți folosi. Caută în sertarele din casă cablurile pe care nu le mai folosești și pune în practică următoarea idee. Materialele necesare sunt:
Ceea ce trebuie să faci acum este să alegi cablurile care sunt întregi, fără tăieturi. Poți opta pentru cele de la încărcătoare, prelungitoare sau difuzoare vechi, iar dacă au priză sau conectori, taie-le cu un clește. Ulterior, poți sigila capetele apropiindu-le de căldura unei lumânări sau de brichetă. În acest fel, vei evita destrămarea.
Apoi, măsoară și taie trei sau patru cabluri de aceeași lungime, în funcție de dimensiunea dorită și folosește-le în ghivecele plantelor. Poți face asta unind toate cablurile și creând un nod strâns la unul dintre capete. Acesta va fi punctul de unde va atârna planta.
Separă cablurile în perechi și realizează noduri intermediare la 10-15 cm de nodul superior. Ulterior, unește din nou cablurile adiacente din perechi diferite pentru a forma un fel de plasă care va susține baza ghiveciului. La inal, așează ghiveciul între cabluri și strânge nodurile pentru a-l fixa. Folosește-te de un cârlig de tavan pentru a agăța ghiveciul în colțul preferat al casei sau în grădină și bucură-te de noua priveliște!