CAZ incredibil: Nu eşti cu plata la Biserică la zi, rişti să rămâi cu mortul neîngropat

Un bărbat din localitatea ieşeană Păun l-a reclamat pe preotul paroh că a refuzat să-i îngroape tatăl. Preotul le cere enoriaşilor o taxă anuală de 100 de lei, iar bărbatul nu o plătise de 13 ani, potrivit România TV. O anchetă internă este în desfăşurare în cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pentru a stabili circumstanţele acestui incident.

RomaniaTV.net
09 aug. 2013, 06:21
CAZ incredibil: Nu eşti cu plata la Biserică la zi, rişti să rămâi cu mortul neîngropat

Un preot dintr-o localitate din Iaşi i-a cerut unui bărbat 1.300 de lei pentru a face slujba de înmormântare a tatălui său. Săteanul reclamant ar fi avut de plătit 1.300 de lei, care reprezintă taxa retroactivă pentru ultimii 13 ani.

Preotul paroh solicită o taxă anuală de 100 de lei pentru fiecare familie de enoriaşi.

Din această cauză, săteanul a trebuit să cheme pentru slujba de înmormântare a tatălui său un preot dintr-o localitate învecinată, Schitu Duca. El este revoltat pentru că nu consideră că ar trebui să fie obligat să achite taxa anuală către Biserică.

Oamenii din sat spun că incidente asemănătoare s-au petrecut şi în trecut. Ei îl acuză pe preot, pe numele său Mihai Ciornovalîc, că nu vine în casele bătrânilor pentru a-i spovedi sau împărtăşi, dar le aminteşte că trebuie să sprijine Biserica cu bani.

O decizie oficială în acest caz va fi luată peste aproximativ o lună, după ancheta oficialilor Mitropoliei.