PDL îi cere lui Oprescu să nu mai întârzie luarea câinilor de pe străzile Bucureştilor

Liderul grupului de consilieri municipali ai PDL, Silviu Văduva, i-a cerut miercuri public primarului general Sorin Oprescu să nu mai întârzie lucrurile şi să acţioneze eficient pentru a scăpa bucureştenii de câinii de pe stradă.

RomaniaTV.net
11 sept. 2013, 13:33
PDL îi cere lui Oprescu să nu mai întârzie luarea câinilor de pe străzile Bucureştilor

Văduva a declarat că din studiile primite de la ASPA reiese că se nasc în medie 6.000 de câini pe lună, iar noua lege, care prevede ca patrupedele să stea 14 zile în adăposturi, va implica un necesar foarte mare de suprafeţe de teren pentru îngrijirea lor.

PDL a propus miercuri ca gestionarea câinilor să fie delegată şi către primăriile de sector, pentru a fi găsite soluţii împreună cu primarii de sector, dar plenul CGMB a respins această solicitare.

„În loc de o singură primărie, am avea şapte primării care lucrează. Îi solicităm primarului general să vină cu un plan concret şi să arate cu cifre cum s-a gândit să acţioneze la strângerea câinilor de pe stradă. Trebuie găsită o soluţie pentru ca eutanasierile să fie mai mari, 5.000-6.000 pe lună”, a spus Silviu Văduva.

Potrivit acestuia, zilnic sunt muşcaţi de câinii maidanezi 40 de bucureşteni.

El a susţinut că studiile şi analizele mai arată că numărul real de câini ar fi de circa 200.000, nu doar 64.000, cât a raportat municipalitatea.