Dan Vişan, profesorul acuzat de sex cu o minoră: „Această fată mi-a luat suflul de viaţă”

Fostul profesor de sport de la Jean Monnet, Dan Octavian Vişan, acuzat de relaţii sexuale cu o minoră, a povestit ce a simţit în momentul când a aflat că eleva sa i-a făcut plângere pentru viol.
Romania TV
08 ian. 2012, 20:01
Dan Vişan, profesorul acuzat de sex cu o minoră:

„Mi s-au înmuiat picioarele. Pentru că nu credeam că se va ajunge la aşa ceva. Ceea ce a făcut această fată m-a demoralizat total. Pur şi simplu mi-a luat suflul de viaţă pe care-l aveam. Slujba mea a fost de două luni în penitenciarul Rahova. Nu-mi stă în caracter să abuzez fizic de o elevă”, a declarat Dan Vişan la un post de televiziune.

Daniel Ionaşcu, avocatul lui Vişan, afirmă că în acest moment procurorii au renunţat la acuzaţia de viol în cazul său, ei susţinând-o doar pe cea de sex cu o minoră. Ionaşcu a precizat însă că avocatul Oanei Racoviţă, fata cu care Vişan a făcut sex, susţin în continuare că ea a fost violată.

„Violul nu mai este de actualitate. Avocatul apărării susţine în continuare acuzaţia de viol. Domnişoara nu putea să vină şi să susţină am avut raporturi sexuale cu profesorul şi  m-a prins tata. A trebuit să inventeze o poveste. A fost un bluf pentru a susţine prevedereile codului penal, ceea ce prin rechizitoriu nu s-a dovedit”, a declarat Daniel Ionaşcu la B1 TV.

Cum a gândit Vişan

Întrebat ce l-a determinat să intre într-o relaţie cu o elevă, profesorul a spus că a greşit din punct de vedere moral. „Ce m-a apucat? Ea m-a apucat şi m-a băgat aici. Este drăguţă. Am greşit, am greşit enorm din punct de vedere etic, moral. Câteodată inima are raţiuni pe care mintea nu o poate înţelege”, a spus Vişan.

La întrebarea dacă ar fi intenţionat să o ia în căsătorie pe Oana Racoviţă, eleva cu care a avut o relaţie sexuală, Vişan a eschivat un răspuns.

Viaţa la puşcărie

Fostul profesor de la liceul Jean Monnet susţine că vrea cu siguranţă să revină în învăţământ, dar că nu ştie dacă va mai fi posibil

El a povestit cum a petrecut arestul. „Cu oameni acuzaţi de tentativă de omor, acuzaţi de fraudă, cu oameni acuzaţi de trafic internaţional de droguri şi altfel de oameni”, a spus Vişan.

„Este de-a dreptul incredibil. Este cu totul altă lume, dar spre uimirea tuturor care mă ascultă, poţi învăţa o sumedenie de lucruri. Înveţi să preţuieşti libertatea şi să să te gândeşti de două ori înainte de a face un pas greşit”.

El le-a mulţumit foştilor colegi de puşcărie care i-au ridicat moralul: cei de la celula numărul 5 din arestul central şi cei de la celula 213, de la Penitenciarul Rahova. „Cât de infractor ai fi tu, tot om eşti”, afirmă Vişan.

Profilul profesorul sărac de la liceul bogaţilor

Fostul profesor Vişan afirmă că locuieşte într-o locuinţă modestă, un apartament de trei camere, împreună cu toată familia sa. „Eu, mama mea, sora şi nepoţica mea. N-am avut maşină şi niciodată nu mi-am dorit. Elevele mele au maşini”.

În ciuda condiţiei sale materiale modeste, Dan Vişan afirmă că nu s-a simţit complexat atunci când era în permanent contact cu elevii de la Jean Monnet, recunoscuţi a fi copiii oamenilor cu bani.

„Atunci când îţi accepţi condiţia, niciodată nu o să ai acest complex. Eu sunt cu capul pe umeri: nu ei au maşină, ci, părinţii lor”, a mai afirmat Dan Vişan.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Câți bani vor primi românii de la 1 iulie. Cu cât cresc salariile
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
S-a dat interdicție în România. Este ilegal în sate și în orașele mici. Legea e deja activă
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'