Până când se mai acordă reducere pentru plata impozitelor pe clădiri, terenuri sau mijloace de transport din 2023

Persoanele fizice care la finalul lunii martie achită impozitul anual pe clădiri, terenuri sau mijloace de transport beneficiază de o bonificație de 10 procente din suma datorată.

23 mart. 2023, 22:45
Până când se mai acordă reducere pentru plata impozitelor pe clădiri, terenuri sau mijloace de transport din 2023
PSD, noi acuzaţii la adresa Guvernului Cîţu: "Nu e de ajuns că vă scumpesc viaţa! Vă mai şi taxează fără milă"

Legea 227/2015 prevede că impozitul pentru clădiri, terenuri sau mijloace de transport se plătește anual fie integral, fie în două rate egale. În cazul celor care aleg plata în rate, este bine de știut că primul termen este până pe 31 martie și al doilea este până pe 31 septembrie.

Cum poți obține reducere de 10% pentru impozite și taxe locale

Persoanele fizice care plătesc integral impozitul pe clădiri, terenuri sau mijloace de transport înainte de 31 martie 2023 primesc o reducere de 10%.

Impozitul pentru clădiri, terenuri și mijloace de transport se poate achita atât fizic la ghișeele Direcțiilor de taxe și impozite, la ghișeele administrațiilor financiare și la oficiul Poștei Române aflat pe raza de domiciliu, dar și online pe Ghiseul.ro ori prin Internet Banking.

Citește și: Declarația unică 2023: Până când trebuie depusă și ce taxe și impozite trebuie plătite

Primăria Sectorului 3 a anunțat că va prelungi programul de lucru cu publicul pentru a permite locuitorilor care doresc că achite taxele și impozitele locale cu bonificație de 10% până la 31 martie 2023.

Persoanele nu plătesc impozitul până la 31 martie, vor primi după această dată o somație prin care vor fi înștiințați că figurează cu sume restante. Dacă nici după somație nu fac plata, autoritățile locale vor trece la popriri.