Anunț important pentru bucureșteni: taxele și impozitele vor putea fi plătite online

Vești bune pentru bucureșteni: în curând vor putea achita impozitele și taxele online, potrivit oficialilor de la Primăria Capitalei.

23 feb. 2023, 10:55
Anunț important pentru bucureșteni: taxele și impozitele vor putea fi plătite online

Ani de zile au trecut de când aplicația de plăți online Ghișeul.ro a fost lansată, dar aprope nimeni nu o folosește, pentru că nu s-a vorbit despre ea prea mult. Totuși, în ultimul an, instituțiile publice au început să se adapteze noilor tendințe.

Vești bune pentru bucureșteni, venite din partea Primăriei Capitalei, condusă de către Nicușor Dan. Plata taxelor locale, în București, abonamentele STB, respectiv abonamentele la parcare, vor putea fi plătite online, prin intermediul aplicației Ghișeul.ro.

„Bucureștenii își vor putea plăti taxele către Primăria Capitalei, abonamentele STB și abonamentele de parcare, online, prin intermediul Ghișeul.ro! Plățile se vor realiza fără perceperea unor taxe suplimentare”, a scris viceprimarul Capitalei pe Facebook.

Primul etapă e inițierea demersurilor pentru prezentarea în Consiliul General al Municipiului București a proiectului de hotărâre prin care Primăria Capitalei se va înrola în Sistemul Național de Plată online (SNEP).

A doua etapă presupune acordul de înrolare în sistem. Apoi va urma implementarea sistemului pe site-ul instituției: www.PMB.ro și realizarea interconectării cu Ghișeul.ro.

 

Ce plăți vor putea fi efectuate online, prin intermediul aplicației Ghișeul.ro

 

Iată lista completă a plăților care vor putea fi efectuate prin intermediul Ghișeul:

– Taxe eliberare documentații de urbanism- Taxe pentru ocuparea spațiilor publice în vederea desfășurării anumitor evenimente

– Taxe pentru eliberarea autorizațiilor de taxi

– Taxe pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară

– Taxe autovehicule transport mărfuri- Taxe ale Administrației Fondului Imobiliar

– Taxe ale Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane

– Plata abonamentelor STB- Plata abonamentelor de parcare.