A 13-a zi de „revoluţie” în Capitală. Un bărbat a protestat dezbrăcat la Universitate VIDEO

În ciuda viscolului şi a frigului de afară, zeci de oameni continuă protestele în Piaţa Universităţii. Alte sute de români au ieşit în stradă în maim multe oraşe din ţară. Manifestanţii scandează împotriva lui Traian Băsescu, aceştia spunând că îşi doresc să-l vadă pe preşedinte căzut de la conducere, aşa cum a căzut Ceauşescu şi să demisioneze Guvernul.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 10:52

UPDATE, ora 21.10: Mai puţin de 200 de persoane s-au adunat, miercuri, în Piaţa Universităţii, în ciuda viscolului şi a frigului de afară, pentru a treisprezecea zi de proteste împotriva clasei politice, în general şi a preşedintelui şi a premierului, în special. Spre deosebire de celelalte seri, marea majoritate a protestatarilor au ocupat zona de pe treptele Teatrului Naţional, la fântâna de la Arhitectură aflându-se doar 10 – 20 de persoane, majoritatea suporteri ai echipelor de fotbal.

Unii dintre protestatari au declarat că au văzut mesajul preşedintelui şi că, nemulţumiţi de cele spuse de acesta, au decis să continue protestul în ciuda frigului. „Am văzut mesajul (preşedintelui – n.r.). Un om fără coloană vertebrală, un om mic”, a declarat unul dintre protestatarii din piaţă, îmbrăcat într-o vestă cu însemnele SANITAS.

O doamnă de peste 50 de ani a declarat că nu a văzut mesajul însă a aflat de la colegii de protest din Piaţa Universităţii că „preşedintele nu a spus mare lucru”. „Nu am văzut ce a zis, dar nu mă interesează. Aştept să plece şi să ne lase”, a spus femeia.

Protestatarii din Piaţa Universităţii au fost ajutaţi să reziste frigului de un grup de tineri care s-au revendicat a fi „cetăţeni normali”, „cetăţeni de rând” şi care au împărţit mai multe recipiente mari cu ceai. Aceştia veniseră în Piaţa Universităţii cu o maşină de teren.

UPDATE, ora 20:38: Un bărbat din Bucureşti protestează dezbrăcat în Piaţa Universităţii, în ciuda frigului de afară. Bărbatul se plânge că nu are un loc de muncă şi spune că nu mai are încredere în Traian Băsescu şi Guvernul Boc.

UPDATE, ora 20.30: Aproximativ 200 de persoane au protestat, miercuri seară, pe ploaie şi lapoviţă, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, cerând demisiile preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc.

UPDATE: 20.25:
Peste 1.000 de persoane, în majoritatea lor cadre didactice, au protestat, miercuri seară, timp de două ore, în Piaţa Civică din municipiul Vaslui, scandând lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale.

UPDATE, ora 20.24:
Peste o sută de persoane au protestat, miercuri seară, în Piaţa Unirii din municipiul Focşani, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc, oamenii venind cu vuvuzele, fluiere, talăngi şi trompete.

UPDTAE, ora 20.22:
Aproape patru sute de persoane au protestat, miercuri seară, în oraşele hunedorene Deva, Hunedoara, Orăştie şi Brad, cu steaguri şi pancarte inscripţionate cu mesajul „Jos Băsescu”, în timp ce la Alba Iulia au ieşit în stradă doar zece oameni. Alte câteva zeci de arădeni au participat, miercuri seară, pentru a unsprezecea oară, la un miting în faţa Primăriei Arad, cerând în continuare demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, transmite Mediafax.

UPDATE, ora 20.20:
Peste 200 de persoane s-au adunat, miercuri, în faţa Prefecturii Olt din municipiul Slatina, pentru a protesta faţă de preşedintele Traian Băsescu şi de Guvern, în timp ce la Craiova, circa 30 de persoane au manifestat în Piaţa Prefecturii, transmite Mediafax.

UPDATE, ora 16.28:
Petre Roman s-a dus miercuri în Piaţa Universităţii din Capitală unei mai mulţi protestatari s-au adunat pentru a 13-a zi consecutiv. Manifestanţii l-au huiduit pe Petre Roman şi i-au cerut să plece

UPDATE, ora 15.07: Cotroceniul, sediul unor noi proteste. De această dată s-au adunat acolo militarii în rezervă care au cerut alegeri anticipate, dar şi demisia preşedintelui Traian Băsescu. Oamenii spun că nu mai pot rezista în actualele condiţii şi că au nevoie de o schimbare.

Am venit nu pentru mine, pentru băiat, pentru soţie care e bolnavă, pentru nepot care are facultate şi stă acasă. La 30 de ani are pe cartea de munca 1 an, ce şanse, ce perspective are el? Nu-s pentru mine, sunt pentru toţi ca el, care au terminat şcoala, facultatea şi stau şi aşteaptă mila pensionarilor„, a spus un protestatar.

Fostele cadre militare au primit autorizaţie de protest până pe 30 ianuarie.

În ciuda ninsorii, oamenii s-au adunat, miercuri, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, în a 13-a zi de proteste. Protestatarii continuă să scandeze împotriva clasei politice şi în special a preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului.

La kilometrul 0 aproximativ 200 de persoane sfidează temperaturile scăzute şi zăpada strigând lozinci împotriva lui Traian Băsescu.

Pensionarii din toate federaţiile din ţară se întâlnesc, miercuri, pentru a stabili dacă vor organiza proteste în perioada următoare. Ei sunt nemulţumiţi de pensile mici, dar şi de preţurile mari, mai ales pentru medicamente.

În cea de-a 12-a zi de proteste, la Kilometrul 0 au fost aproape 1.000 de oameni, dintre ei aproximativ 300 au fost suporteri ai echipelor de fotbal. Au fost şi mici incidente, la un moment dat câţiva protestatari au blocat strada timp de 3-4 minute. Jandarmii au reţinut un bărbat care avea asupra lui un cuţit.

Traian Băsescu este aşteptat în a 13-a zi de proteste să iasă cu o declaraţie.