A 20-a zi de proteste în Piaţa Universităţii şi în ţară, la –20°C

Protestele au continuat şi joi, în Bucureşti, Oradea, Cluj-Napoca şi Bistriţa- Năsăud chiar dacă afară termometrele arătau - 20 de grade Celsius. Oamenii au venit echipaţi cu steaguri, pancarte, boxe şi amplificatoare portabile. O tânără din Cluj-Napoca a împărţit bomboane pentru gât protestatarilor să poată striga mai tare.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 21:33
A 20-a zi de proteste în Piaţa Universităţii şi în ţară, la –20°C

Zeci de manifestanţi au venit, joi, pentru a 20-a seară consecutiv în Piaţa Universităţii. Ei au fost dotaţi cu o staţie de amplificatoare portabilă şi două boxe., din care s-a auzit „Udrea, nu uita, suntem şi împotriva ta”. Câţiva s-au îmbrăcat în haine ţărăneşti de lâna, tocmai din Ţara Maramureşului. Pe lângă „urările” deja cunoscute la adresa preşedintelui, ei îi amintesc că a fost la Anvers securist, ca să rimeze cu „Ceauşescu, nu fi trist”!

O tânără a împărţit bomboane pentru gât protestatarilor să poată striga mai tare

O tânără a împărţit, joi seară, celor 40 de protestatari care au participat la un miting în Piaţa Unirii din municipiul Cluj-Napoca bomboane pentru gât pentru ca aceştia să nu răguşească şi să poată striga mai tare lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

Cei aproximativ 40 de protestatari s-au adunat, în jurul orei 18.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, unde au scandat „Jos Băsescu”, „Jos Guvernul”, „Boc, demisia pe loc”, „Voi nu privatizaţi, voi ne furaţi”. Protestul a durat două ore, manifestanţii participând şi la un marş pe Bulevardul Eroilor până la Prefectura Cluj, după care s-au întors în Piaţa Unirii.

La Oradea, protestatarii au cerut demisia prefectului ca „exemplu” pentru ceilalţi colegi din coaliţie

Aproximativ 50 de persoane, care au participat la mai multe mitinguri de protest la Oradea, au cerut, joi, demisia prefectului de Bihor pentru ca aceasta să fie un „exemplu” care „să-i inspire” pe ceilalţi reprezentanţi ai coaliţiei guvernamentale, înmânându-i şi un document cu revendicările lor.

Înainte de mitingul de protest, care are loc, de la mijlocul lunii ianuarie, în fiecare zi în Piaţa Unirii din Oradea, protestatarii au susţinut, joi, o conferinţă de presă în sala de reuniuni a Consiliului Local Oradea, unde au venit cu steaguri tricolore, portavoce şi pancarte pe care scria „Anticipate”, „Jos Băsescu”, „Jos Guvernul”, „Vrem Guvern de Uniune Naţională”, „Vrem ţara înapoi” şi „Libertate”.

Protestatarii din Bistriţa-Năsăud au compus o poezie

Peste 50 de persoane au protestat, joi, în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud, manifestanţii scandând o poezie prin care anunţau autorităţile cât timp au de gând să se mai adune şi să manifesteze împotriva lor:

„Băse, nu uita acest scor/E 0-7 pentru popor/Şi nu plecăm de aici/Până nu e 0-55„.

Cei peste 50 de protestatari s-au adunat la ora 17.00 în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud şi au scandat mai multe lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale: „Jos, Băsescu!”, „Jos Guvernul!”, „Demisia!”, „Anticipate!”, „Jos, Oltean, jos, eşti un ticălos!”, „Nelu Botiş şi Olteanu au făcut de râs Ardealul!”.

Protestatarii au avut pancarte cu mesaje precum „Putere, nu uita, judecata este aproape„, „Nu poţi stăpâni peste oameni dacă nu le stăpâneşti inimile”, „Nu vă lăsaţi cumpăraţi la alegeri”, „Numai uniţi vom scăpa de ei”, „Şmecherii din Guvern ne cred proşti”.

La un moment dat, din incinta Prefecturii Bistriţa-Năsăud a ieşit inspectorul şcolar general Vasile Marc (PDL) de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, iar manifestanţii l-au huiduit. La fel au procedat şi în cazul altor persoane care au ieşit din clădire.

Protestul s-a încheiat după o oră fără incidente.