A apărut aplicaţia care avertizează utilizatorii dacă au intrat în contact cu persoane confirmate cu coronavirus

Guvernul japonez dorește să ofere cetățenilor o aplicație pentru smartphone-uri, începând din luna mai, care va avertiza utilizatorii dacă au intrat în contact cu persoane diagnosticate cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
29 apr. 2020, 18:09
A apărut aplicaţia care avertizează utilizatorii dacă au intrat în contact cu persoane confirmate cu coronavirus

Sistemul, bazat pe o aplicație de urmărire a contactelor, dezvoltată de guvernul din Singapore, va detecta și înregistra telefoanele care au instalată aplicația.

Citește și: Italia mizează pe măşti distribuite masiv şi pe o aplicaţie de telefon, după relaxarea restricţiilor

În momentul în care unul dintre utilizatori este diagnosticat ca fiind infectat cu coronavirus, un mesaj de alertă va fi transmis celor care au fost în contact strâns cu acesta.

“Este o modalitate extrem de eficientă de a preveni răspândirea bolii. Va fi folositor doar dacă toată lumea folosește aplicația, așa că vom face eforturi pentru promovarea acesteia””, a declarat Naokazu Takemoto, ministru în guvernul japonez, într-o conferință de presă.

Software-ul va păstra o înregistrare criptată a orei, datei, distanței și duratei contactelor cu alți utilizatori ai aplicației, însă nu va ține evidența datelor despre geolocalizare, astfel încât să nu existe probleme legate de confidențialitate.

Utilizatorii care au fost în contact strâns cu o persoană diagnosticată cu coronavirus vor fi avertizați, dar nu vor fi anunțați când și unde au fost în apropierea persoanei infectate.

Singapore a lansat aplicația la sfârșitul lunii martie, iar Australia a introdus deja un software similar. De asemenea, și Marea Britanie și Germania au în vedere realizarea unei astfel de aplicații.