Maşina de 5000 de euro pe trei roţi atinge 160 km/h. Când va fi disponibilă Elio Motors GALERIE FOTO

Cu niste specificatii cu totul aparte, masinuta celor de la Elio Motors va fi produsa pentru piata din Statele Unite, incepand de anul viitor. Are numai trei roti, doua locuri-unul in spatele celuilalt si atinge 100 de kilometri la ora in 9,6 secunde. Compania Elio Motors, producator american fondat in 2008, are de gand sa scoata pe piata, incepand de anul viitor, o masina ce poate parea de jucarie.

18 aug. 2014, 08:58

De fapt, avand in vedere ca are mai putin de 1,4 metri inaltime, cantareste 570 de kilograme (la jumatate fata de o masina obisnuita) si are numai 3 roti, pe piata de in SUA, acolo unde va fi lansata, este incadrata in categoria motocicletelor, scrie ziaruldeiasi.ro.

Citeşte şi AUTOMOBILUL de VIS: Cele mai ingenioase CREAŢII pe PATRU ROŢI – GALERIE FOTO

La capitolul parti bune putem mentiona faptul ca atinge pana la 160 de kilometri la ora si are un pret extrem de atractiv: aproximativ 5.000 de euro. Este totusi atat de usoara incat are nevoie de stbilizatoare pentru a nu se rasturna la o viteza mai mare. Si tot pentru ca are 3 roti, scaunul soferului este pozitionat central, iar cel al pasagerului – in spatele acestuia. Exista, de asemenea, o singura usa, pe partea stanga, ceea ce a dus si la o reducere a costurilor.

Chiar si asa, 27.000 de oameni si-au rezervat deja un model. Iar producatorii dau asigurari ca automobilul are tote elementele de siguranta necesare.

Citeşte şi Duster, Logan şi Sandero, în topul celor mai bine vândute maşini în Rusia, în aprilie

Elio Motors, care isi are sediul in Phoenix, are de gand sa inceapa constructia in serie a masinutei anul viitor, la o fosta fabrica a General Motors, din Louisiana (SUA). Compania spera sa produca in jur de 250.000 de masini pe an, pana in 2016, adica tot cam cate modele de Mazda sunt vandute in SUA.

Elio ar urma sa aiba un motor in trei cilindri, de 0,9 litri, iar posesorii pot alege dintre transmisia manuala si cea automata. In plus, masina vine la pachet cu aer conditionat, geamuri electrice si radio.