A apărut primul bancomat pentru BACŞIŞURI

O şansă în plus pentru chelneri şi barmani, într-o lume a cardurilor: un american a inventat "bancomatul pentru cei care vor să dea bacşiş".

RomaniaTV.net
30 aug. 2012, 10:13
A apărut primul bancomat pentru BACŞIŞURI

Invenţia pleacă de la o situaţie foarte obişnuită: mulţi dintre clienţii barurilor, restaurantelor sau cafenelelor  nu au bani lichizi la ei. Pe de altă parte, veniturile chelnerilor şi ale barmanilor se bazează substanţial pe bacşişuri, care sunt mai mult decât o tradiţie, au devenit de multă vreme o regulă.

Acesta e motivul pentru care Ryder Kessler, 26 de ani, a inventat DipJar. Adică, un mic bancomat pentru bacşişuri care arată ca un recipient traţional în care clienţii erau invitaţi să lase monede. Acum, noua invenţie permite să scoţi de pe card un dolar care e transmis electronic spre un cont special creat.

Clienţii au păreri împărţite despre DipJar, unii sunt încântaţi, alţi reclamă, de pildă, faptul că zgomotul din baruri îi împiedică să audă sunetul care confirmă tranzacţia. Până în acest moment există două baruri în New York care au adoptat noul gadget.