Un medic din Cluj anunţă primul caz de infectare cu GRIPĂ şi COVID înregistrat în România. Autorităţile nu confirmă UPDATE

Un medic din Cluj a anunţat că în România a fost înregistrat primul caz de infectare cu coronavirus și gripă detectate simultan la aceeaşi persoană. Medicii spun că este foarte dificil în această perioadă de pandemie faptul că nu putem deosebi simptomele de gripă de cele care ar putea indica infectarea cu Covid. Informaţia a fost infirmată de autorităţi.

RomaniaTV.net
18 oct. 2020, 07:29
Un medic din Cluj anunţă primul caz de infectare cu GRIPĂ şi COVID înregistrat în România. Autorităţile nu confirmă UPDATE

UPDATE: Informația a fost infirmată de conducerea DSP Gorj, de INSP, precum și de către profesorul Alexandru Rafila, șeful societății de microbiologie din România și membru al comitetului executiv al OMS.

De altfel, în România nu s-a înregistrat niciun caz de gripă în acest sezon, până astăzi.

Cea care a anunţat că în România a apărut deja primul caz de covid şi gripă detectate la aceeaşi persoană este Milena Man, medic primar pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca. 

Pacientul este un cetățean italian care se afla în vizită în România. Acesta a fost testat și internat într-un spital din Cluj-Napoca.

„A fost raportat la nivelul țării primul pacient cu Covid, la care s-a confirmat și infecția Covid și infecția cu virusul gripal. Vaccinarea antigripală trebuie să o facem cei care sunt expuși la risc, cei care au comorbidități. Ceilalți, putem doar să ne … nu există vaccin pentru întreaga populație, deci în această situație trebuie să vedem cum ne protejăm, încercând să evităm contactul cu pacienți care ar putea să fie infectați.” – a declarat doctor Milena Man la Știrile Pro TV.

Medicul a subliniat că, din păcare, în România nu există suficiente doze de vaccin antigripal, astfel că vaccinarea ar trebui făcută în special la grupele sociale care sunt expuse la un risc ridicat de infectare.

Citeşte şi HARTA judeţelor care au depăşit pragul de infectare de 1.5 la mia de locuitori. Bucureştiul se apropie de scenariul roşu


loading...