A apărut protocolul SRI – Ministerul Dezvoltării. Documentul nu poartă semnătura lui Liviu Dragnea, care recunoaşte totuşi protocolul

Deputatul Lucian Viziteu, membru în comisia parlamentară SRI, a publicat joi protocolul dintre SRI şi Ministerul Dezvoltării, mai precis pagina pe care apar semnăturile instituţiilor semnatare. Din document se vede că semnătura pentru Ministerul Dezvoltării nu este a lui Liviu Dragnea, ministrul de atunci, ci a altcuiva. Totuşi, Liviu Dragnea nu a negat existanţa protocolului, ba chiar a afirmat că l-a semnat.

RomaniaTV.net
26 iul. 2018, 14:56

UPDATE Liviu Dragnea a declarat joi seară la România TV că semnătura de pe protocolul cu SRI nu este a lui, precizând că este vorba despre prelungirea unui protocol care exista deja între cele două instituţii.

__________

„Protocol cooperare intre MDRAP si SRI. Semnat Liviu Dragnea si George Maior. Mai sunt si altii. Deci este timpul sa va opriti cu propaganda mincinoasa a statului paralel. PSD si ALDE sa se ocupe de economie si problemele reale ale romanilor si nu de situatia unor condamnati!”, a scris deputatul Lucian Viziteu pe Facebook, ataşând o copie după documentul semnat.

Din partea SRI protocolul este semnat de George Maior, şeful de atunci al instituţiei. 

Însă la semnătura de sub numele lui Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării în 2014, apare un „p” în faţă, semn că a semnat altcineva în numele ministrului.

De altfel, comparând semnătura de pe document cu semnătura lui Liviu Dragnea, se constată uşor că sunt diferite.

Totuşi, Liviu Dragnea nu a negat existanţa protocolului, ba chiar a afirmat că l-a semnat, fiind un act necesar în vederea cooperării cybersecurity.

„Este vorba despre un protocol care se referă la cybersecurity, şi anume la proteţia datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale şi instituţiile din subordine faţă de atacurile cibernetice şi nu vorbim doar de atacurile unor hackeri, ci şi din partea unor entităţi străine. Este un timp de protocol care s-a încheiat, din câte ştiu eu, cu toate ministerele. El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu cu ce s-a făcut înaintea mea. N-are niciun fel de legătură cu toate minciunile spuse (…)”, a declarat, marţi, Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Liderul social-democraţilor a susţinut că acel protocol nu se compară cu cele încheiate de SRI şi structuri din justiţie într-un mod ilegal şi neconstituţional.

„Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI şi structuri din justiţie, care sunt întocmite sau încheiate într-un mod ilegal şi neconstituţional. Tipul ăsta de protocoale între SRI şi instituţii publice sunt necesare, dar de aici şi până la a spune că am colaborat cu statul paralel…Şi se vede colaborarea mea cu statul paralel. O simt cu fiecare termen de judecată”, a mai spus Liviu Dragnea.