A apărut telefonul cu scanner molecular integrat VIDEO

Consumer Physics a prezentat la CES 2017 primul telefon care include un scanner molecular, care poate spune cât de proaspete sunt merele din supermarket sau dacă un medicament este contrafăcut.

RomaniaTV.net
09 ian. 2017, 09:32
A apărut telefonul cu scanner molecular integrat VIDEO

Scanner-ul molecular le aduce aminte fanilor Star Trek de tricorder-ul folosit de echipajul de pe Enterprise pentru a scana diverse obiecte, fie ele naturale sau artificiale. Ceva similar, de la un nivel mult mai „pământean”, a fost prezentat la ediţia din acest an a târgului Consumer Electronics Show.

Changhong H2 este un telefon produs în China care nu impresionează sub niciun aspect. Nu i se cunosc dotările tehnice şi nici nu arată ca un flagship ultra-subţire. În schimb, este primul telefon dotat cu un scanner molecular.

Ceea ce pe spatele telefonului pare o cameră foto duală este, de fapt, o cameră foto normală, în care a fost integrat scanner-ul molecular. Pentru a scana, nu trebuie decât să se îndrepte camera foto în direcţia corectă.

Scanner-ul molecular analizează interacţiunea moleculelor cu lumina şi poate obţine diverse informaţii prin acest procedeu. Nu va putea scana orice obiect, ca în Star Trek, dar va putea, spre exemplu, să spună cât de proaspete sunt merele din supermarket sau dacă un medicament este contrafăcut.

Sistemul folosit pe acest telefon este o versiune mai mică a scanner-ului molecular de sine stătător, SCiO, lansat anul trecut. Utilizarea sa se face prin intermediul aplicaţiei cu acelaşi nume instalată pe telefon.

Produsul final urmează să fie lansat în luna iunie şi va costa 435 de dolari.

Citeşte şi SAMSUNG Galaxy S8, tot mai aproape de realitate. Va avea sistem dual-camera şi scanner pentru iris