A apărut vaccinul anti-covid sub formă de iaurt. Cât de eficient este

O echipă de cercetători condusă de Alexander Suvorov, șef al Departamentului de Microbiologie Moleculară de la Institutul de Medicină Experimentală din Sankt Petersburg din Rusia, a creat vaccinul anti-covid sub formă de iaurt.

23 feb. 2021, 20:21
A apărut vaccinul anti-covid sub formă de iaurt. Cât de eficient este
A apărut vaccinul anti-covid sub formă de iaurt. Cât de eficient este

A apărut vaccinul anti-covid sub formă de iaurt. Această idee inedită îi aparţine lui Alexander Suvorov, șef al Departamentului de Microbiologie Moleculară de la Institutul de Medicină Experimentală din Sankt Petersburg. Cercetătorul avea în plan, deja de ani de zile, dezvoltarea unui vaccin oral pe bază de produse lactate.

A apărut vaccinul anti-covid sub formă de iaurt. „Este lapte fermentat cu bacterii ce conţin genele coronavirusului”

Citeşte şi Totul despre noul vaccin antiCOVID care ajunge în România. Ce reacţii adverse are şi pentru cine este recomandat!

Alexander Suvorov spune că vaccinul anti-covid sub formă de iaurt este, de fapt, lapte fermentat cu bacterii ce conţin genele coronavirusului.

„Ideea noastră inițială a fost să folosim această mașinărie genetică a bacteriilor lactate ca platformă sau ca vector pentru a introduce gena pentru orice tip de agent patogen, inclusiv gena coronavirusului, în organism”, a declarat omul de ştiinţă, potrivit  Ici Radio.

A fost nevoie de câteva săptămâni pentru ca echipa condusă de Alexander să reproducă proteinele genei COVID-19 de care aveau nevoie înainte de a le introduce bacteriilor lactate.

„Am făcut niște modele și sinteze, apoi am avut formula de care aveam nevoie”, a adăugat omul de ştiinţă.

Vaccinul inedit este administrat într-o singură înghițitură. Conform rezultatelor obţinute în urma testelor preliminare, oamenii de ştiinţă au observat că animalele au dezvoltat anticorpi atât în sânge, cât şi în țesuturile mucoase care acoperă sistemul respirator și digestiv.

Citeşte şi Apare un nou vaccin antiCOVID în România. Se va administra într-o singură doză şi este similar cu cel de la Astra Zeneca. Anunţul făcut de Valeriu Gheorghiţă

Omul de ştiinţă spune că răspunsul sistemului imunitar al intestinului este mai puternic decât cel al unei injecții intramusculare.

Echipa sa de cercetători condusă de Alexander Suvorov a dezvoltat prototipuri de vaccinuri împotriva meningitei, gripei și streptococului.