Noul vaccin anti-COVID de la Pfizer, disponibil și în România de vineri pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată

Noul vaccin anti-COVID de la Pfizer, (COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech), va fi disponibil și în România începând de vineri, 27 ianuarie.

26 ian. 2023, 12:46
Noul vaccin anti-COVID de la Pfizer, disponibil și în România de vineri pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată

Noul vaccin anti- COVID produs de Pfizer BioNTech va fi disponibil în România și pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată.

”În urma deciziei Comitetului Național de Vaccinologie, în mod similar cu alte țări europene, noul vaccin COVID-19 (COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech) va fi disponibil începând de mâine, 27 ianuarie 2023, și pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată. Până în prezent, acest tip de vaccin era folosit doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară de vaccinare împotriva COVID-19”, a anunțat Ministerul Sănptății.

Citește și: Raed Arafat, despre dublarea numărului de pacienți care se prezintă la Urgențe: ”Ne-am întors la perioada prepandemică”

Vaccinul anti-COVID COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech este adaptat pentru a oferi o protecție mai largă față de tulpina originală și față de subvariantele Omicron BA.4 și BA.5. Acesta oferă protecție mai ales împotriva complicațiilor și formelor grave ale bolii, precizează specialiștii.

Citește și: Crește numărul românilor cu triplă infecție respiratorie. Au făcut gripă, COVID și VSR în același timp

Noul vaccin anti-COVID este disponibil la medicii de familie și în centrele de vaccinare.

Vezi aici Lista centrelor de vaccinare anti-COVID