A aprins lumina la bucătărie şi i-a explodat butelia în faţă. Bărbatul afectat este în stare gravă

Un bărbat din Abrud, judeţul Alba, a suferit arsuri după ce a explodat butelia din bucătărie. Butelia a sărit în aer în momentul în care bărbatul a aprins lumina din bucătărie.

RomaniaTV.net
19 feb. 2012, 10:39
A aprins lumina la bucătărie şi i-a explodat butelia în faţă. Bărbatul afectat este în stare gravă

Bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost rănit în urma unei explozii produse din cauza acumulării de gaze de la butelia de aragaz din apartament. Butelia a sărit în aer în momentul în care bărbatul a aprins lumina din bucătărie. Victima a suferit arsuri pe faţă, mâini şi pe corp. În urma deflagraţiei, au fost afectate 19 apartamente la care s-au spart geamurile şi s-au deteriorat uşile exterioare şi 3 maşini parcate în apropierea blocului. Pagubele estimative depăşesc 20.000 de lei.

În Abrud nu există reţea de distribuţie a gazelor naturale şi nici sistem centralizat de încălzire. Buteliile sunt folosite de multe ori şi la încălzirea locuinţei.

Potrivit Mediafax, în apartament se mai afla soţia victimei, însă aceasta nu a fost surprinsă de suflul deflagraţiei, ci a suferit doar arsuri superficiale pe mâini încercând să stingă hainele soţului său cuprinse de flăcări.

Bărbatul a fost transportat cu acelaşi avion cu care au fost aduse cele şase victime din prima explozie de la Sighet şi se află în stare gravă la spitalul de Arşi.

O altă explozie a fost într-un club din Sighetu Marmaţiei unde şapte persoane au fost rănite grav, iar şase dintre ele au fost transportate cu avionul militar la Bucureşti. O a doua explozie s-a produs, duminică dimineaţă, într-o casă aflată lângă club, unde alte zece persoane, care se aflau în anchetă, au fost grav rănite.