A cincea zi de grevă la STB. În Bucureşti, doar 20% dintre şoferi au ieşit pe traseu

Greva Societăţii de Transport Bucureşti (STB) continuă şi luni. Deşi instanţa a decis că protestul este ilegal, cea mai mare parte a angajaţilor refuză să iasă pe traseu. Protestatarii au mers la Autobaza Titan ca să ceară din nou demisia directorului STB. Zeci de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru acest protest.

24 ian. 2022, 08:19
A cincea zi de grevă la STB. În Bucureşti, doar 20% dintre şoferi au ieşit pe traseu

Pentru că se confruntă cu a cincea zi de grevă la STB, conducerea societăţii de transport public urmează să se întâlnească cu sindicaliştii.

„La ora 9:00, Consiliul de Administraţie (CA) se vede cu conducerea sindicatului reprezentativ pentru a încerca deblocarea situaţiei existente”, a declarat directorul general al STB, Adrian Criţ, luni dimineaţă, conform Agerpres.

Reprezentanţii STB le-au transmis sindicaliştilor că sunt dispuşi să se întâlnească, cu condiţia de a confirma în prealabil reluarea lucrului de către toţi angajaţii, conform programului.

A cincea zi de grevă la STB. Câte tramvaie, autobuze şi troleibuze circulă azi

Potrivit şefului STB, Adrian Criţ, luni dimineaţa, la ora 7:00, erau pe traseu 148 vehicule, dintr-un total programat de 697, din nou tramvaiele şi troleibuzele fiind cele mai multe vehicule care circulau în Capitală.

Numărul tramvaielor ieşite pe traseu era de 67, dintr-un total programat de 151, cel al troleibuzelor de 62 din 86 de vehicule programate, în timp ce numărul autobuzelor era de 19, dintr-un total de 460 programate pentru luni la ora menţionată.

Duminică după-amiază, organizaţia sindicală reprezentativă din STB a cerut Consiliului de Administraţie al STB organizarea unei întrevederi, luni, cu reprezentanţii angajaţilor, pentru identificarea unor soluţii care să conducă la încheierea conflictului spontan de muncă de la STB, subliniind că liderii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti sunt cei împuterniciţi de salariaţi să discute cu Consiliul de Administraţie al STB.

Citeşte şi: Lista medicilor de familie din România care fac teste COVID-19. Noi centre de testare gratuită pentru suspecţii de COVID

Pe parcursul zilei de duminică, peste 80% din salariaţii STB au continuat conflictul spontan de muncă care a izbucnit acum câteva zile, solicitând în continuare demisia şefului STB.

În replică, directorul general al STB a apreciat că scopul grevei este interesul sindicatului de a continua să controleze societatea comercială. Acesta a atras atenţia că prelungirea grevei pune societatea în imposibilitatea de a plăti salariile angajaţilor.

Directorul STB, Adrian Criț, spune că persoanele care au provocat greva vor ajunge în fața unei comisii de disciplină.

„Vom identifica persoanele responsabile, vom declanșa cercetarea disciplinară a celor care au declanșat această grevă. Nu putem lucra decât în zilele lucrătoare, noi nu putem semna documente oficiale decât cu aprobarea AGA petru o zi de weekend”, a precizat Adrian Criț, în condițiile în care ziua de 24 ianuarie este zi liberă legal.

Angajaţii STB au intrat joi dimineaţa în grevă generală, acuzând că revendicările lor privind creşterile salariale nu au fost soluţionate, însă au cerut şi demisia directorului general al societăţii.

Tribunalul Bucureşti a decis vineri că greva declanşată de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) este ilegală.

Citeşte şi: Ninsoare puternică pe Valea Prahovei. Trafic îngreunat pe DN1 şi pe alte drumuri din ţară VIDEO