A COPIAT realitatea. O jurnalistă de la CNN a fost dată afară pentru plagiat

Canalul american de televiziune CNN a anunţat vineri că a concediat o jurnalistă a sa din Londra ca urmare a zecilor de cazuri de plagiat constatate în relatările sale.

RomaniaTV.net
16 mai 2014, 19:03
A COPIAT realitatea. O jurnalistă de la CNN a fost dată afară pentru plagiat

CNN a descoperit multiple exemple de plagiat din partea Mariei-Louise Gumuchian„, a menţionat canalul de televiziune într-un comunicat, precizând că jurnalista relata periodic despre actualitatea internaţională, acoperind de la birourile CNN din Londra zonele Europa, Africa şi Orientul Mijlociu.

Canalul american a explicat că o problemă survenită cu un articol nepublicat săptămâna trecută a condus la o anchetă internă care a permis descoperirea altor exemple de plagiat în circa 50 de articole publicate. „Iar ancheta noastră este încă în desfăşurare„, se precizează în comunicat.

CNN a reziliat contractul de muncă cu Marie-Louise Gumuchian şi a retras pasajele suspectate de plagiat din articolele sale. În unele cazuri, canalul de televiziune american a ales „să suprime întregul articol”.

Încrederea, integritatea şi faptul simplu de a cita sursele utilizate fac parte din principiile fundamentale ale jurnalismului la care ţinem şi noi regretăm că am publicat articole care nu reflectă aceste criterii esenţiale. Credem că trebuie să informăm publicul că remediem situaţiile susceptibile să pericliteze această încredere„, a subliniat CNN.