Tragedia de la Mecca. Numărul iranienilor morţi a ajuns la 464

Numarul iranienilor morţi în urma tragediei produse săptamâna trecută la Mina, în aproprierea oraşului sfânt Mecca, din Arabia Saudită, a crescut la 464, potrivit unui ultim bilanţ anunţat joi de comitetul iranian de organizare a pelerinajului Haji.

RomaniaTV.net
01 oct. 2015, 12:49
Tragedia de la Mecca. Numărul iranienilor morţi a ajuns la 464

La şapte zile de la accident, după căutări continue, numărul pelerinilor iranieni morţi la ritualul de Haji la Mina a ajuns la 464.

Tragedia s-a soldat, conform autorităţilor de la Riad, cu 769 de morţi şi 934 de răniţi, în total. Cele mai multe dintre victimele de la Mina sunt de origine iraniană.

Iranul a criticat puternic Arabia Saudita de tragedia de la Mina, acuzând guvernul Saudit de „incompetenţă” şi „proastă gestionare” a pelerinajului anual de Haji.

„Liderul religios suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Arabia Saudită ar trebui să-şi prezinte scuze şi să-şi accepte responsabilitatea pentru tragedia de la Mecca, iar preşedintele Hassan Rohani a criticat Riadul pentru lipsa de cooperare în privinţa repatrierii trupurilor victimelor şi ajutării răniţilor. Arabia Saudită a acuzat la rândul său Iranul că exploatează politic tragedia de la Mina.”, potrivit Agerpres.