Andreea Roşca a devenit campioană europeană, după ce medicii au condamnat-o să stea toată viaţa în scaunul cu rotile! „Am două hernii de disc, două tendoane fisurate, iar talpa practic s-a rupt în două!” VIDEO

Andreea Roșca a fost campioană europeană la tenis, deşi s-a născut cu talus valgus la ambele picioare. A efectuat trei operații și a stat un an și jumătate în ghips, iar medicii i-au prezis că va sta toată viața în scaun cu rotile!

29 aug. 2023, 16:33

Drama cutremurătoare prin care a trecut Andreea Roşca. Deși medicii i-au prezis că va sta toată viața în scaun cu rotile, Andreea Roşca a câștigat numeroase turnee ITF și WTA a fost nr. 1 european la U12 și U14, precum și finalistă la Petit As, scrie sportm.ro.

„Am bătut-o de trei ori pe câștigătoare de la Wimbledon, Marketa Vondrousova, de fiecare dată la două seturi. O dată la Europene, o dată la Petit As, când am ajuns în finală și încă o dată la un turneu oarecare, prin 2013. Apoi, la un an sau doi după, la un turneu în Franța, am bătut-o pe Bianca Andreescu. N-am jucat niciodată cu Iga Swiatek, dar am fost la multe turnee împreună”, a declarat Andreea Roşca la podcast-ul Business Philosophy.

Citeşte şi: Verdict pentru Simona Halep, gata cu aşteptarea! Ce se întâmplă cu fostul lider WTA

„Medicii mi-au zis mereu, „nu mai juca la nivel profesionist, că o să te rupi”. Așa mi-am rupt trei tendoane, talpa mea practic s-a rupt în două. Am două hernii de disc, am contuzii pe la verterbre, dar nu m-au marcat”, a mai spus fosta sportivă.

Andreea Roșca a dezvăluit că a interacționat cu mai mulți jucători cunoscuți, printre care Casper Ruud, Bianca Andreescu sau Emma Răducanu. „Când aveam 15 ani am fost la turneul de la Roma de 1.000 de puncte și m-a invitat rafael Nadal să joc ping-pong. Mie mi-a fost rușine și am zis că nu joc. Juca el cu Nick Kyrgios și m-au întrebat dacă vreau să joc și eu. Eram cu spatele, m-am întors și le-am spus că nu vreau”, a mai povestit Andreea Roşca.

Andreea Roşca nu regretă că a fost nevoită să renunţe la tenis: „Sincer, am fost fericită. Am avut o perioadă foarte greau anul trecut, în care plângeam în orice zi mă duceam la tenis. Eram foarte tristă și nu știam de ce. Am fost și la psiholog. Mi-am dat seama că e din cauza stresului datorat tenisului”.