A devenit MAMĂ la doar 12 ani. Protecţia Copilului a deschis o anchetă

O fetiţă de numai 12 ani din judeţul Dolj a devenit mamă. Protecţia Copilului a deschis o anchetă, iar tatăl bebeluşului, care este major, riscă să fie cercetat penal, informează România TV. Este al doilea caz de mamă minoră înregistrat în acest an la spitalul din Târgu Jiu.

28 mart. 2015, 08:13
A devenit MAMĂ la doar 12 ani. Protecţia Copilului a deschis o anchetă

Copila de 12 ani a născut la spitalul din Târgu Jiu o fetiţă sănătoasă de 3,4 kilograme. Copila este din judeţul Dolj, însă a fugit de acasă pentru a locui împreună cu concubinul ei din Gorj. Ambii sunt de etnie romă, însă părinţii fetei nu sunt de acord cu relaţia celor doi, aşa că acum nu îi acordă fetei niciun sprijin.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au început o anchetă în acest caz pentru a lua măsuri atât în cazul mamei minore, cât şi în cazul fetiţei care s-a născut.

De altfel, tatăl bebeluşului este major şi va fi cercetat penal pentru întreţinere de relaţii sexuale cu o minoră.

Acesta este al doilea caz de acest fel în anul 2015, în judeţul Gorj. O altă tânără de 16 ani a devenit mamă pentru a doua oară. Specialiştii atrag însă atenţia că numărul mamelor minore a crescut alarmant în ultima perioadă. Este foarte riscant pentru ca o copilă să aducă pe lume un bebeluş, tocmai pentru că din cauza vârstei biologice care nu este potrivită pentru a da naştere unui copil, bebeluşii se pot naşte cu diferite malformaţii sau probleme grave de sănătate.

Citeşte şi MAMĂ la 13 ani. Povestea halucinantă a unui fetiţe din Argeş


loading...
Partenerii noștri