KLAUS IOHANNIS explică de ce a ridicat TONUL în dezbaterea cu Ponta. Ce vrea să schimbe în a doua confruntare

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va participa la dezbaterea de la B1 TV cu contracandidatul său, Victor Ponta, şi mai vede dacă merge şi la Antena 3. Iohannis a spus că dezbaterea de marţi seară a fost "un talk-show, nu o dezbatere pe teme prezidenţiale": "Dar, decât nimic..”.

12 nov. 2014, 13:14
KLAUS IOHANNIS explică de ce a ridicat TONUL în dezbaterea cu Ponta. Ce vrea să schimbe în a doua confruntare

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, într-un interviu pentru ReporterVirtual.ro, că electoratul este cel care a cîştigat dezbaterea d emarţi seara cu contracandidatul său, Victor Ponta.

„Am văzut că evaluările sunt diferite. Unii consideră că am câştigat puncte, alţii consideră că Ponta. Chit că nu am cunoscut temele şi formatul, m-am dus din pur respect pentru ascultători. Întâlnirea de aseară a fost un talk show, nu o dezbatere. Dar decât nimic…”, a spus Iohannis.

Potrivit lui Iohannis, „nu este admisibil să nu existe o dezbatere”, deşi ar fi fost mult mai bine să existe o dezbatere la care să participe orice alt jurnalist.

A fost nevoie de o creştere a volumului, pentru că paralel cu mine au vorbit şi domnul Ponta şi domnul Rareş Bogdan, amândoi pe timpul meu”, a mai spus Iohannis, despre momentul în care a ridicat tonul, în timpul dezbaterii.

Întrebat dacă l-a deranjat faptul că a fost întrerupt de premierul Ponta, candidatul ACL a spus că „nu l-a deranjat, dar i s-a părut inoportun”.

„După ce a făcut-o de două-trei ori, am simţit nevoia să arăt că nu aşa se face o dezbatere, la acest nivel”, a mai spus Iohannis.

Întrebat dacă i s-a întins o capcană, Iohannis a respins un asemenea scenariu: „Dl Ponta şi echipa domniei sale nu au cum să-mi întindă o capcană. Nu este admisibil să nu existe o dezbatere. Ar fi fost mult mai bine să existe o dezbatere unde orice ziarist să aibă acces pe bază de acreditare. Probabil dl. Ponta a negociat cele patru apariţii fără nicio consultare cu stafful meu”.

Victor Ponta, despre prestaţia lui Klaus Iohannis la prima dezbatere: Mă bucur că a venit

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Prezidenţiabilul ACL a spus că merge la B1 TV miercuri seara. „Da, am confirmat încă de aseară că merg la B1, fiindcă probabil mulţi au fost luaţi prin surprindere de acea dezbatere din seara trecută, poate mulţi nu au au avut ocazia să o vadă. Mi s-a părut în regulă să existe şi o a doua etapă a acestei dezbateri”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă va schimba ceva în prestaţia de miercuri, Iohannis a răspuns: „Ştiu multe cifre şi date, dar nu despre asta e vorba. Asta e treaba prim-ministrului. La un moment dat domnul Ponta era caraghios, cu acele cifre. Pentru această seară am rugat echipa mea să discute la B1 şi să avem un format rezonabil ca să oferim publicului ceva idei despre viziunea candidaţilor şi alte lucruri care sunt aşteptate şi de analişti şi de simpli alegători.”

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Întrebat dacă merge şi la Antena 3, liberalul a spus că „asta vom vedea, deocamdată vorbim despre ce se întâmplă în această seară”. Iohannis a explicat însă de ce nu a participat la dezbaterea de la România TV: „Nu mi s-a părut interesantă oferta şi de aceea nu am mers”.

FINALA pentru Cotroceni. Victor Ponta-Klaus Iohannis, A DOUA CONFRUNTARE în această seară

Pe de altă parte, Iohannis a declarat că nu are motive să creadă că va fi declarat incompatibil: „Cu juriştii am constatat că nu există incompatibilitate. Prima instanţă a constatat că nu există incompatibilitate. Singurii care spun că există sunt reprezentanţii ANI. Dacă va fi altfel, discutăm atunci”.