A doua zi de proteste la Cotroceni. Senatorii Ghişe şi Vosganian, printre manifestanţi VIDEO

Zeci de oameni au venit, miercuri, pentru a doua zi consecutiv, la Palatul Cotroceni, să protesteze împotriva revenirii lui Traian Băsescu, informează România TV. Printre manifestanţi s-au numărat şi senatorii PNL Ioan Ghişe şi Varujan Vosganian.

RomaniaTV.net
29 aug. 2012, 15:35

Ioan Ghişe a venit pentru a doua zi să protesteze în faţa Palatului Cotroceni. De data aceasta, i s-a alăturat şi  senatorul Varujan Vosganian, venit să-l „îmbărbăteze” pe colegul său de partid.

Vosganian a mers la cei zeci de oameni care s-au adunat la Cotroceni şi a discutat cu aceştia. Senatorul a criticat decizia CCR de invalidare a referendumului, spunând că „atitudinea Curţii Constituţionale a fost contradictorie şi hotărârea sa a fost viciată de conflicte de interese încă neexplicate”, iar „cvorumul a fost stabilit în dispreţ faţă de realităţile româneşti şi faţă de jurisprudenţa internă şi europeană”.

„Gestul lui Ioan Ghişe este un gest de conştiinţă, poate că-i spuneţi nesăbuinţă, eu îi spun un gest de conştiinţă, dacă acest cuvânt „conştiinţă” mai înseamnă ceva astăzi. Orice nedreptate împotriva poporului român este imprescriptibilă. Fiecare zi poate fi ziua unei noi sentinţe”, a spus Vosganian.

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a anunţat, încă din cursul zilei, că va merge, miercuri, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, pentru a protesta alături de colegul său de partid, senatorul Ioan Ghişe, faţă de reîntoarcerea la Cotroceni a lui Traian Băsescu.

Protestatarii au venit în faţa Palatului Cotroceni cu pancarte şi tricouri pe care erau inscripţii precum „Am votat, sunt un prost”, „Jos Băsescu”,  „Occident noi te iubim, dar lasă-ne să trăim” sau „Votul meu a fost furat”. O femeie a protestat cu o poză care îl întruchipa pe Traian Băsescu şi sub care scria „Satana”.

„Sunt foarte dezamăgită şi nemulţumită că domnul Traian Băsescu a revenit la Cotroceni. Eu una nu l-am votat niciodată. Ne-a minţit de fiecare dată. Am fost la referendum, am votat şi văd că votul nostru nu a avut nicio greutate”, a spus o femeie, aflată la protest.

„Acest om este un trădător de ţară. E un om împotriva poporului român”, a adăugat un alt protestatar.