A doua zi de proteste la regia de transport public din Râmnicu Vâlcea

Peste 100 de şoferi de autobuze şi mecanici ai regiei de transport din Râmnicu Vâlcea protestează, marţi, pentru a doua zi consecutiv. Din această cauză transportul în comun continuă să fie blocat în municipiu, protestatarii cerând majorarea salariilor şi demisia directorului regiei.

11 iun. 2013, 05:57
A doua zi de proteste la regia de transport public din Râmnicu Vâlcea

Şoferii s-au deplasat, marţi dimineaţă, în faţa pavilionului administrativ al unităţii, unde scandează „Demisia”, ei refuzând să plece cu maşinile pe traseu pentru a doua zi consecutiv, scrie Mediafax.

Cei peste 100 de şoferi de autobuze şi mecanici ai regiei de transport care participă la protest cer majorarea salariilor şi demisia directorului unităţii, pe care îl acuză că a făcut angajări nejustificate.

Protestatarii de la regia de transport au avut, luni, o serie de negocieri cu conducerea regiei, în prezenţa reprezentanţilor primăriei, însă acestea au eşuat şi urmează să fie reluate marţi.

„Noi cerem mărirea salariilor cu 25 la sută şi solicităm în continuare ca acest director să plece. El dezinformează opinia publică şi pe reprezentanţii primăriei. A făcut angajări nejustificate, cu salarii mari, iar noi muncim ca sclavii pe bani puţini”, a spus unul dintre protestatari.

Directorul regiei de transport, Ion Popescu, a anunţat, cu o zi în urmă, că marţi reprezentanţii societăţii vor solicita magistraţilor vâlceni să se pronunţe asupra legalităţii protestului, iar angajaţii vor fi înregistrati ca absenţi nemotivat la serviciu în perioada în care vor protesta.

Transportul în comun este blocat la Râmnicu Vâlcea de luni dimineaţă, după ce şoferii regiei de transport au refuzat să plece pe traseu, reclamând că nu le sunt mărite salariile şi că în ultimele luni în societate au fost făcute nejustificat angajări.

Primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Matei, care a mers, luni, la sediul regiei pentru a discuta cu angajaţii, le-a cerut şoferilor să reia activitatea, spunând că va fi făcută o analiză asupra angajărilor din ultimele luni şi va fi verificată activitatea managerială a directorului unităţii, Ion Popescu, însă negocierile cu protestatarii au eşuat.

Directorul general al regiei locale de transport, Ion Popescu, spunea, la rândul său, că nu va demisiona şi că va avea o întâlnire cu conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea pentru a soluţiona conflictul de muncă.