A fost activat Planul de Urgență intern la Constanța. Un avion a aterizat forțat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, după ce trenul de aterizare s-a defectat

Un avion, aparținând Școlii Superioare de Aviație Civilă, a avut probleme la trenul de aterizare, vineri, în timp ce făcea zboruri în Constanța. A fost activat planul de urgență.

15 sept. 2023, 14:19
A fost activat Planul de Urgență intern la Constanța. Un avion a aterizat forțat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, după ce trenul de aterizare s-a defectat
Un avion a aterizat forțat în Constanța, după ce trenul de aterizare s-a defectat

Un avion al Școlii Superioare de Aviație Civilă a avut probleme la trenul de aterizare, vineri, în jurul orei 11.00, și a fost activat planul de urgență intern. În final, aeronava a reușit să aterizeze în siguranță pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Aeronava de tip TECNAM P2006T executa manevre de tip zbor școală la aeroport, iar la bordul ei se aflau doi membri au echipajului, care nu au avut nevoie de asistență medicală.

Citește și: Pasagerii unui avion elvețian au rămas doar cu hainele de pe ei când au aterizat în Spania: „Ne-au stricat vacanța”

Conform AIMK, au fost întreprinse activități specifice Planului de Urgență intern.

„Azi, 15.09.2023, ora 10:58, ca urmare a aterizării unei aeronave de tip TECNAM P2006T pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța fără tren de aterizare, aeronavă aparținând Școlii Superioare de Aviație Civilă, au fost întreprinse activități specifice Planului de Urgență intern. 

Nu au fost înregistrate victime. Aeronava executa manevre de tip zbor școală la aeroport.  

La bordul aeronavei se aflau doi membri de echipaj, fără pasageri, care nu au avut nevoie de asistență medicală. 

Au fost efectuate manevre de înlăturare a aeronavei de pe pistă, în vederea eliberării pistei. La ora 12:05 s-a revenit la starea inițială, pista fiind eliberată și operațională”, se arată în comunicatul de presă transmis, vineri, de Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța.

Citește și: Avion de agrement, prăbuşit în timpul unui show aviatic duminică în Ungaria VIDEO

„AIAS investighează evenimentul de aviație civilă produs în data de 15.09.2023 pe Aeroportul Constanța, din județul Constanța.

În data de 15.09.2023, în jurul orei locale 11:05, AIAS a fost notificată despre producerea unui eveniment de aviație civilă pe Aeroportul Constanța, din județul Constanța, în care a fost implicată o aeronavă tip TECNAM P2006, înmatriculată YR-SST. Nu există victime.

Evenimentul face obiectul unei investigații privind siguranța, efectuate de către Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS). 

În acest sens a fost desemnată o comisie de investigație din cadrul AIAS, care se deplasează la locul producerii evenimentului, pentru a desfășura activitățile specifice investigației preliminare”, informează Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.