A fost ales cel mai urât câine din lume. Cum arată, de fapt, simpaticul Happy Face

Happy Face, un cățel foarte simpatic cu o coafură punk şi cu limba atârnând permanent, a fost desemnat cel mai urât câine din lume.

28 iun. 2022, 09:21
A fost ales cel mai urât câine din lume. Cum arată, de fapt, simpaticul Happy Face

Competiția inedită a avut loc în Petaluma, California. Happy Face, în vârstă de 17 ani, a învins alţi nouă concurenţi vineri în competiţia care se organizează anual de zeci de ani. Câștigătorul a primit un cec de 1500 de dolari și o excursie la New York.

Happy Face, cel mai urât câine din lume, a fost adoptat în pandemie

Cel mai urât câine din lume a fost adoptat anul trecut, în timpul pandemiei de coronavirus, de muziciana Jeneda Benally, în vârstă de 41 de ani, din Arizona.

Stăpâna a declarat că la canisă i va povestit despre un câine în vârstă cu probleme de sănătate. „Personalul de la canisă a încercat să mă pregătească pentru ceea ce urma să văd. Am vazut o creatură care era într-adevăr în vârstă, avea nevoie de o a doua şansă şi merita să fie iubită”, a spus proprietara.

Citește și: Câinele ucrainean Patron, premiat la Festivalul de la Cannes 2022 pentru munca sa în timpul războiului

Medicii veterinari au avertizat-o că, din cauza problemelor de sănătate, câinele ar mai putea trăi doar câteva săptămâni. Însă, „dragostea, bunătatea şi sărutările mamei l-au ajutat” să depăşească aceste probleme, a adăugat Benally.

„El îşi petrece timpul dormind, sforăie, geme în somn şi scoate sunete ciudate când este fericit”, a mai spus ea.

Mr. Happy Face, care a trăit alături de un hingher, fără a fi îngrijit, are tumori şi probleme neurologice, are nevoie de un scutec, se chinuie să stea în picioare sau să meargă şi îşi ţine capul strâmb.

Cu toate acestea, a ajuns la vârsta de aproximativ 17 ani, poartă o creastă naturală, iar atunci când este fericit, scoate un sunet „ca un camion diesel Dodge Ram” care îşi turează motorul, potrivit unei biografii online.

„A fost clar şi evident că Mr. Happy Face merita să fie campion”, a declarat sâmbătă Debra Mathy, unul dintre membrii juriului concursului, adăugând că juriul nici măcar nu s-a obosit să dezbată cine ar fi trebuit să câştige. „Este uimitor cum toate obstacolele pe care acest câine le-a depăşit din punct de vedere fizic şi în viaţa sa trecută.

Concursul promovează adopțiile câinilor neadoptabili

Concursul spune că promovează adopţia de câini, chiar şi a celor care ar putea avea „blană lipsă, ochi încrucişaţi, dâmburi de raţă sau urechi nepotrivite”.

Opt câini au păşit pe covorul roşu la acest eveniment, care are loc în timpul Târgului Sonoma-Marin din Petaluma, California, şi care se desfăşoară de aproape 50 de ani. Acesta a fost reluat vineri, după ce a fost suspendat în 2020 şi 2021 din cauza pandemiei.

„Promovează salvarea câinilor, faptul că toţi câinii, indiferent de aspectul lor, merită să fie iubiţi”, a spus dna Mathy.

Citește și: Bianca Drăguşanu, reclamată la Protecţia Animalelor. Ce i-a făcut câinelui ei: „Vă dați seama ce creier, ce om?!”

Mr. Happy Face locuia la adăpost de „ceva timp”, iar un veterinar a estimat că mai avea doar câteva săptămâni sau cel mult o lună de trăit.

„Mi-am jurat că în acea zi va fi atât de iubit încât nu-şi va aminti niciodată cât de groaznică a fost viaţa lui anterioară”, a scris Benally. Mr. Happy Face este deja de 10 luni în noua sa casă.