A fost ales noul rector al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu

Profesorul Ioan Bondrea, decanul Facultăţii de Inginerie, a fost ales, luni, rector al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), obţinând 314 voturi, faţă de 298 câte a obţinut contracandidatul său, prorectorul Dan-Maniu Duşe.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 18:38
A fost ales noul rector al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu

Potrivit reprezentanţilor Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, luni au avut loc alegerile pentru desemnarea noului rector al instituţiei, iar acestea s-au desfăşurat între orele 8.00 şi 15.00, în trei secţii de votare amenajate în incinta a trei facultăţi din oraş, la urne fiind aşteptaţi peste şapte sute de electori, profesori şi studenţi, informează Mediafax.

După numărarea voturilor exprimate, oficialii ULBS au anunţat că profesorul Ioan Bondrea, decanul Facultăţii de Inginerie, a fost ales în funcţia de rector, obţinând 314 voturi, faţă de 298 câte a obţinut contracandidatul său, prorectorul Dan-Maniu Duşe. „Alegerile s-au desfăşurat fără incidente, iar rezultatul acestora urmează să fie validat de către Senatul ULBS”, au precizat reprezentanţii universităţii.

Ioan Bondrea are 51 de ani şi este inginer mecanic. Acesta a urmat cursurile Institutului de Învăţământ Superior Sibiu, Facultatea de Mecanică, specializarea TCM, lucrând în cadrul ULBS din anul 1991. Din anul 2008, el conduce Facultatea de Inginerie din Sibiu, în calitate de decan.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, pe care a depus-o în iunie 2011, Ioan Bondrea nu deţine terenuri sau clădiri, având însă în proprietate două autoturisme, cumpărate în anii 2000 – 2001.

Ioan Bondrea are un depozit bancar în valoare de 15.770 de euro, deschis în anul 2009, dar şi un credit în valoare de 50.000 de lei contractat în anul 2008 şi scadent în acest an.

Tot în declaraţia de avere, Ioan Bondrea a menţionat că, în anul fiscal 2009, a obţinut din salariul de decan şi profesor suma de 185.794 lei, iar din activitatea de consultant la firma germană Brandl suma de 25.800 lei.

Dacă alegerea lui Ioan Bondrea va fi validată de Senatl ULBS, acesta va conduce instituţia în următorii patru ani.

ULBS este cea mai mare instituţie de învăţământ universitar de stat din judeţul Sibiu, având circa 20.000 de studenţi, dintre care peste 7.600 în anul întâi.

Studenţii au la dispoziţie 70 de specializări diverse, în mai multe facultăţi.


loading...