A fost carnagiu, sunt 50 de morţi. Bomba a fost detonată lângă şcoală

O explozie provocată sâmbătă în faţa unei şcoli de fete din capitala afgană Kabul s-a soldat cu cel puţin 50 de morţi şi peste 50 de răniţi, dintre care mulţi copii, a anunţat Ministerul afgan de Interne.

08 mai 2021, 19:03
A fost carnagiu, sunt 50 de morţi. Bomba a fost detonată lângă şcoală

UPDATE: bilanţul a urcat la 50 de morţi.

Bomba a fost detonată într-un cartier din vestul capitalei afgane locuit în special de minoritatea şiită hazara, într-o perioadă când localnicii fac cumpărăturile dinaintea sărbătorii musulmane Eid al-Fitr care va marca săptămâna viitoare încheierea lunii de post a Ramadanului.

Imaginile de la locul atentatului au început să circule pe reţelele de socializare, fiind văzuţi inclusiv copii răniţi şi cu arsuri. Nu este deocamdată clar cum a fost detonată bomba, unele media locale afirmând că au fost trei deflagraţii provocate de rachete, în timp ce altele vorbesc despre o singură explozie produsă de o maşină capcană.

Citeşte şi Panică în Maldive, din cauza unui atentat cu bombă. Fostul preşedinte a fost rănit în explozie VIDEO

Atacul nu a fost încă revendicat, dar suspiciunile se îndreaptă către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), care de obicei revendică atacurile împotriva minorităţii hazara şi a mai comis astfel de acţiuni teroriste în acelaşi cartier.

Acest nou atentat survine după ce recent nivelul violenţei scăzuse oarecum în Afganistan, mai ales în ultima săptămână, odată cu termenul de 1 mai convenit în februarie între talibani şi SUA pentru retragerea trupelor străine din Afganistan, termen între timp prelungit de noua administraţie a preşedintelui american Joe Biden până la 11 septembrie, când se împlinesc 20 de ani de la atacurile teroriste din SUA care au declanşat intervenţia militară americană împotriva talibanilor.

Citeşte şi Rusia anunţă bombardamente intense la Palmira. Cel puţin 200 de combatanţi au fost ucişi


loading...
Partenerii noștri