Rusia anunţă bombardamente intense la Palmira. Cel puţin 200 de combatanţi au fost ucişi

Armata rusă a anunţat că a ucis ”aproximativ 200 de combatanţi” în Siria, într-un bombardament aerian vizând o bază în care se aflau ”terorişti”, în nord-estul oraşului Palmira.

20 apr. 2021, 16:03
Rusia anunţă bombardamente intense la Palmira. Cel puţin 200 de combatanţi au fost ucişi

În urma confirmării de către mai multe surse a localizării ţintelor teroriste, forţele aeriene ruse au efectuat mai multe atacuri aeriene, în urma cărora au fost distruse adăposturi, iar aproximativ 200 de combatanţi au fost ucişi”, a anunţat, într-un comunicat publicat pe Facebook, Ministerul Apărării din Rusia, preluat de presa internaţională.

În aceste bombardamente s-au distrus ”24 de camionete echipate cu mitraliere grele şi aproximativ 500 de kilograme de muniţie şi compuşi în vederea fabricării unor explozivi improvizaţi”, precizează ministerul rus.

Guvernul rus nu precizează ce grupare teroristă a vizat şi nici data bombardamentelor.

Potrivit armatei ruse, obiectivul vizat era o ”bază camuflată” în care ”grupări teroriste” erau formate să comită atentate în Siria şi să fabrice explozivi.

Citeşte şi Sirieni cu acte false româneşti, prinşi pe aeroportul din Atena. Se dădeau voleibalişti, dar erau migranţi

”Formaţiuni armate ilegale” plănuiau să atace clădiri publice siriene, ”cu scopul de a destabiliza situaţia în ţară înaintea alegerilor prezidenţiale” prevăzute la 26 mai, adaugă armata rusă.

Acest scrutin este al doilea de la începutul Războiului în Siria, în 2011, soldat cu peste 388.000 de morţi şi care a aruncat pe drumuri milioane de sirieni, refugiaţi în străinătate sau deplasaţi în tabere în ţară.

Bashar al-Assad beneficiază din 2015 de o susţinere militară masivă şi crucială a Moscovei, ajutorul primit Rusia permiţându-i să recucerească cea mai mare parte a teritoriilor pierdute în război.

”Terorişti” sunt formaţi în mai multe tabere în zone care nu se află sub controlul regimului al-Assad, ”inclusiv în zona El-Tanf, aflată sub controlul forţelor americane”, a anunţat luni Ministerul rus al Apărării.

Citeşte şi Carnagiu pe şosea. Cel puţin 21 de soldaţi au fost ucişi într-un atac surpriză, cu arme uşoare

În acelaşi timp, Rusia desfăşoară importante trupe în Crimeea şi pe linia Donbas la graniţa cu Ucraina, sporind îngrijorările cu privire la un posibil conflict în regiune.


loading...