A fost deschis primul tronson din Diametrala Buzeşti-Berzei -Uranus VIDEO

Primarul Sorin Oprescu a venit în inspecţie să vadă cum au decurs lucrările. Când va fi gata, şoseaua va face legătura între nordul şi sudul Capitalei. Şoseaua de 12 kilometri ar trebui finalizată la sfârşitul anului viitor.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 14:57
A fost deschis primul tronson din Diametrala Buzeşti-Berzei -Uranus VIDEO

Primul tronson din Şoseaua Buzeşti-Berzei-Uranus a fost deschis marţi. Tronsonul de 800 de metri face legătura între străzile Virgiliu şi Vasile Pârvan.

Dăm drumul la primul tronson, el nu era primul, era al treilea, dar ăsta a fost gata înainte, cu toate vicisitudinile financiare şi cu toată răutatea unora de a nu se face axa asta rutieră paralelă cu Calea Victoriei„, a spus Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Segmentul va face legătura cu Zona Podului Izvor, fiind o alternativă la Magheru şi la Calea Victoriei.

Proiectul şoselei Buzeşti-Berzei-Uranus, care ar urma să lege nordul şi sudul Bucureştiului a fost blocat de mai multe ori, de când a fost început anul trecut. Strămutarea Halei Matache este una din probelemele cele mai mari ale proiectului.

Şoseaua ar trebui finalizată la sfârşitul anului viitor. Ea va avea 12 kilometri lungime, două benzi pe sens şi linie dublă de tramvai. Plus un pasaj de 800 metri săpat la o adâncime de 25 de metri.