A fost descoperit ADEVĂRUL despre originea vieţii pe Pământ. De unde ne tragem de fapt

O descoperire neasteptata a fost facuta de cercetatorii de la Universitatea Cornell din New York la o distanta de 27.000 de ani-lumina departare. S-au gasit dovezi privind originea vietii de pe Pamant, dar acestea provin din afara Caii Lactee, din spatiul interstelar.

01 oct. 2014, 07:29
A fost descoperit ADEVĂRUL despre originea vieţii pe Pământ. De unde ne tragem de fapt

Descoperirea unor molecule neobisnuite pe baza de carbon ar putea schimba teoria referitoare la incepurile vietii de pe Terra, scrie ziare.com.

Citeşte şi Minune la o biserică din Eforie: Maica Domnului se arată credincioşilor sub formă wi-fi

Observatiile astronomilor arata molecule de cianura izopropilica, o trasatura comuna a moleculelor esentiale vietii, cum ar fi aminoacizii, care au fost produse la formarea unei stele.

Daca se va confirma, aceasta arata ca unele dintre elementele constitutive ale vietii de pe Pamant si-ar putea avea originea in alta parte din spatiu, inainte de a fi ajuns la noi.

Descoperirea a fost facuta de catre astronomii de la Universitatea Cornell, Institutul Max Plack si Universitatea din Koln, Germania.

Citeşte şi CALENDAR ORTODOX 2014: Ziua în care Maica Domnului s-a arătat poporului

Ei au descoperit indicii ale moleculei sub forma unor emisii de unde radio provenite dintr-un nor de gaz urias cunoscut sub numele de Sagittarius B2, aflat in spatial interstelar, folosindu-se de telescopul Atacama Large Millimeter Array (Alma) din Chile.

Sagittarius B2 este o regiune stelara in formare aflata la aproximativ 390 de ani-lumina de centrul Caii Lactee.