A fost descoperit primul caz de variola maimuţei la un animal de companie

Un câine a fost diagnosticat cu variola maimuţei, acesta fiind primul caz suspectat de transmitere a bolii de la om la animale de companie. Este vorba despre un ogar italian, deţinut de un cuplu din Franţa.

17 aug. 2022, 11:44
A fost descoperit primul caz de variola maimuţei la un animal de companie

Un câine a fost însă diagnosticat cu variola maimuţei, fiind primul caz suspectat de transmitere a bolii de la om la animale de companie. Ogarul italian în vârstă de patru ani a împărţit acelaşi pat cu stăpânii săi în Franţa, potrivit unui raport publicat în revista medicală The Lancet.

Oamenii de ştiinţă au declarat că infecţia în rândul animalelor domestice, cum ar fi pisicile şi câinii, nu a fost niciodată raportată şi fac apel la o mai mare conştientizare şi dezbatere cu privire la necesitatea de a izola animalele de companie de persoanele cu variolă.

Proprietarii câinelui au mers la un spital din Paris pe 10 iunie după ce au dezvoltat boala.

Citeşte şi: Valul 6 – Ministrul Sănătății, declarații despre noile infectări cu COVID 19: „Nu este cazul să se discute despre eventuale restricții”

La mai puţin de două săptămâni, câinele a prezentat simptome precum leziuni pe abdomen, înainte ca cercetătorii de la Universitatea Sorbona să confirme că avea şi el variola maimuţei.

„Constatările noastre ar trebui să suscite o dezbatere privind necesitatea de a izola animalele de companie de persoanele pozitive la virusul maimuţei”, au scris cercetătorii în raport.

„Facem apel la investigaţii suplimentare privind transmiterile secundare prin intermediul animalelor de companie”.

Citeşte şi: Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Cu întoarcerea din vacanţe şi începerea şcolilor ne putem aştepta din nou la o creştere a numărului de cazuri COVID-19