A fost descoperit un schelet mai vechi ca Biblia. Unii susţin că ar fi NOE FOTO

Publicat: Luni, 05 Ianuarie 2015 15:29 // Actualizat: Luni, 05 Ianuarie 2015 15:29 // Sursa: romaniatv.net

Poreclit "Noe", pentru că a fost găsit într-o zonă care a cunoscut un mare potop, acest schelet extraordinar a fost ascuns în subsolul Muzeului Penn pentru ultimii 85 ani. Bazat pe ceea ce se știe, acest schelet rar a fost descoperit între 1929-1930 de către echipa de excavare a Muzeului Penn/British Museum, condusă de Sir Leonard Woolley, în zona Ur din sudul Irakului.

După ce Woolley a descoperit Cimitirul Regal, el tot continua să sape, scrie lovendal.ro. După 10 metri de săpat, el a ajuns la un strat de nămol curat. Mergând în continuare, Woolley a găsit morminte în nămol, și apoi au dat peste un alt strat de nămol. Acest "strat de inundații", era de mai mult de 10 de metri adâncime. Ţinând cont că se afla sub nivelul mării, Woolley a concluzionat că Ur a fost inițial o mică insulă înconjurată de o mlaștină. Apoi, a venit un mare potop care a spălat pământul.

Citeşte şi Rămăşiţele POTOPULUI în România. Arca lui Noe, descoperită în Marea Neagră

În legătură cu scheletul găsit de arheologul britanic, acesta arată faptul că acel om, precum și alte persoane din Ur, au supravieţuit potopului. Scheletul este cu aproximativ 2.000 de ani mai în vârstă decât materialele și rămăşiţele găsite în celebrele "mormintele regale" mesopotamiene, pe care Woolley le-a descoperit în aceeaşi locație.

Scheletul a fost odată un bărbat foarte musculos, în jur de 50 de ani sau chiar mai în vârstă. Oricum, scheletele umane din perioada 5.500 – 4.000 î.Hr. sunt extrem de rare, mai ales schelete complete. Janet Monge, curatorul muzeului, spune că au fost făcute eforturi foarte mari ca scheletul fragmentar să fie reîntregit.

Citeşte şi Noua Arcă a lui Noe: ruşii congelează ADN-urile tuturor vieţuitoarelor care trăiesc pe Terra

Întrucât se consideră că scheletul este mult mai vechi decât Biblia, el ar trebui numit mai degrabă "Utnapistim". Acesta ar fi numele celui care a supravieţuit potopului, după epopeea indiană a lui Ghilgameș. Mulţi spun că Utnapistim ar fi acelaşi cu personajul "Noe" din Biblie.

În zilele noastre, cercetătorii au început să studieze acest schelet misterios, pentru a afla mai multe despre dieta, originile ancestrale, traumele, stresul, bolile și oamenii din acea perioadă. Ei vor încerca să extragă ADN-ului, dar vor începe cu o scanare cu ajutorul computerului-tomograf la Spitalul de la Universitatea din Pennsylvania pentru a vedea mai bine oasele.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ADN Arca lui Noe Noe potopul lui Noe schelet schelet noe utnapistim
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 ian 16:02
...zonă care a cunoscut un mare potop, acest schelet extraordinar a fost ascuns în subsolul Muzeului Penn pentru ultimii 85 ani. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
05 ian 15:36
...care a cunoscut un mare potop, acest schelet extraordinar a fost ascuns în subsolul Muzeului Penn pentru ultimii 85 ani. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H