A fost găsit al doilea ucrainean mort în munţi, după ce a trecut ilegal graniţa în România înainte de Crăciun

Echipa de poliţişti de frontieră şi salvatori montani au găsit, joi la prânz, cadavrul celui de-al doilea cetăţean ucrainean căutat în Munţii Maramureşului. Bărbatul făcea parte din grupul celor şase persoane care au trecut pe jos graniţa în România în seara de dinainta Crăciunului.

29 dec. 2022, 16:47
A fost găsit al doilea ucrainean mort în munţi, după ce a trecut ilegal graniţa în România înainte de Crăciun

A fost găsit al doilea ucrainean mort în munţi, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Maramureş Salvamont, Dan Benga. Bărbatul face parte dintr-un grup de şase ucraineni care trecuseră ilegal graniţa în România înainte de Crăciun.

„Cel de al şaselea cetăţean ucrainean a fost găsit decedat de echipa mixtă formată din salvatori montani şi poliţişti de frontieră. Încercăm extracţia lui cu elicopterul cu troliu dacă condiţiile meteo din zonă permit”, a declarat Dan Benga, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Cum arată acum Mihailo Dianov, eroul de la Azovstal! Militarul ucrainean a fost torturat de ruși cât timp l-au ținut prizonier

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Oana Pârcălab a precizat că trupul bărbatului a fost găsit la o distanţă de doi kilometri de locul de unde au fost salvate alte două persoane în cursul acestei săptămâni.

„La ora 13,15, echipele din teren au descoperit corpul unui bărbat fără semne vitale, la aproximativ doi kilometri de locul în care au fost salvaţi ultimii doi ucraineni”, a spus Oana Pârcălab.

Citeşte şi: Moment emoționant în Herson. Un soldat ucrainean îşi reîntâlneşte bunica după ce soldaţii ruşi s-au retras din oraș – VIDEO

În seara zilei de 24 decembrie, şase cetăţeni ucraineni au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului, într-o zonă cu o altitudine de 1.800 de metri. Doi dintre aceştia au fost recuperaţi în aceiaşi zi, alţi doi în cursul zilei de luni, iar un altul a fost găsit decedat, marţi, de un localnic din Crasna Vişeului care a urcat pe munte. Echipele de poliţişti de frontieră şi salvatori montani, asistate de elicoptere, au efectuat în fiecare zi misiuni de căutare.