Moment emoționant în Herson. Un soldat ucrainean îşi reîntâlneşte bunica după ce soldaţii ruşi s-au retras din oraș – VIDEO

Imagini emoţionante cu momentul în care un soldat ucrainean îşi reîntâlneşte bunica după ce soldaţii ruşi s-au retras din Herson au apărut pe rețelele de socializare.

13 nov. 2022, 16:48
Moment emoționant în Herson. Un soldat ucrainean îşi reîntâlneşte bunica după ce soldaţii ruşi s-au retras din oraș – VIDEO

Un soldat ucrainean şi-a regăsit bunica în orașul Herson, din sudul țării, după ce armata lui Vladimir Putin s-a retras din regiune.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Trupele lui Zelenski sunt la periferia Hersonului. Ce spune ministrul Apărării de un potenţial atac nuclear

Forțele Armate ale Ucrainei au revenit în Herson după ce ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că a încheiat retragerea trupelor ruse de pe malul de vest al fluviului Nipru, o retragere care reprezintă o nouă înfrângere umilitoare a Moscovei în Războiul rus din Ucraina, relatează The Associated Press.

Forţele ruse s-au retras inclusiv din oraşul Herson, singura capitală regională ucraineană pe care au cucerit-o în cele opt şi luni şi jumătate care au trecut de la invazia Ucrainei.

Decizia Kremlinului vine după ce în urmă cu o lună a organizat festivităţi pentru a oficia şi sărbători anexarea la Rusia a patru regiuni din Ucraina:  Herson, Zaporijia, Doneţk şi Lugansk.