A fost găsit tânărul de 18 ani înecat după ce s-a răsturnat cu caiacul în iazul Lipoveni

Tânărul de 18 ani dispărut miercuri seară în iazul Lipoveni după ce s-a răsturnat cu caiacul a fost găsit sâmbătă după-amiază.

07 aug. 2022, 08:50
A fost găsit tânărul de 18 ani înecat după ce s-a răsturnat cu caiacul în iazul Lipoveni

Sebastian Biciușcă, tânărul în vârstă de 18 ani care miercuri după-amiază a dispărut în apele iazului Lipoveni după ce s-a răsturnat cu un caiac, a fost găsit sâmbătă după-amiază. Echipele de căutare l-au scos la suprafață decedat. Trupul copilului din Dumbrăveni a fost preluat de familie, care va trebuie să se ocupe de acum de înmormântare, potrivit Monitorul de Suceava. 

Tânăr de 18 ani venise miercuri la iazul Lipoveni cu un grup de tineri ca să se dea cu caiacul, deşi nu ştia să-l manevreze şi nici să înoate.

Când au văzut că băiatul a căzut din barcă, ceilaţi tineri au încercat imediat să-i sară în ajutor. Din păcate, nu au reuşit să-l găsească şi au sunat la 112.

„Când am ajuns la faţa locului, într-adevăr, erau valuri mari și este dificil să înoţi chiar şi pentru un înotător profesionist în aceste ape pentru că sunt deosebit de reci şi pot pune probleme”, spune Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Primarul comunei Mitocu Dragomirnei spune că lacul în care s-a întâmplat tragedia a înghiţit multe suflete de-a lungul anilor.

„Multe trupuri a înghiţit acest iaz şi multe suflete a luat acest iaz. De aceea, recomandăm şi îndrumăm oamenii să fie atenţi, să se păzească!”, Radu Reziuc, primar comuna Mitocu Dragomirnei.